Ratsastus-, hevostelu- ja ajotunnit

YLEISIÄ OHJEITA TALLILLA KÄVIJÖILLE;
– Jos käyt useammilla talleilla käytäthän eri  vaatteita ja kenkiä tai pese ne välissä, näin vähennämme flunssia ja muita ikävyyksiä hevosten parissa, etenkin kantavat tammat ja varsanalut ovat herkkiä!

– Tallin säännöt  löydät ilmoitustaululta tallista, siitä löydät myös muita tiedoitettavia asioita.

– Kentän näköpiirissä ollaan rauhallisesti, ei availla sateenvarjoja, tömistellä, juoksennella tms jotta hevoset eivät säikähdä. Muistathan huolehtia että lapsesi ovat rauhassa myös.

-Sinisestä parakista löytyvät WC ja taukotila.

-Muista tutustua myös peruutuskäytäntöihin, löytyvät alempaa.

 

HINNASTO 1.6.2023 alkaen (pieniä muutoksia edelliseen!)

45min tunnit 1h tunnit
Ratsastustunti ryhmässä 20e 25e
Ajotunti (pienryhmä, sis.valjastusta) 25e
½h talutustunti ryhmässä 17e (omalla taluttajalla 14e)/ yksin tai kaksin kaverin kanssa 22e


Poni- tai hevostelutunti: Pienten kanssa hoidetaan ja ratsastetaan/ajetaan/talutellaan toiveiden mukaan, noin tunnin yhteensä. Isompien kanssa mahdollista kokeilla ohjasajoa/ihan vain maastakäsittelyä tms. Räätälöidään sopivaksi toiveiden mukaan.   yksin 37e, kaksin 33e/hlö, ryhmät 25e/hlö

10xratsastuskortti (voimassa 6kk, perhekohtainen) 180e /JOLHYn SRLjäsenet 175e 205e /JOLHYn SRLjäsenet 200e
Kausimaksu kevät/syys

Kausimaksulla yksi ratsastustunti/viikko (jos et pääse jokin viikko tunnillesi voi tunnin korvata parin viikon sisällä jääneestä tunnista, normaalit peruutusehdot huomioiden).

Kevätkausi alkaa tammikuussa ja loppuu toukokuun loppuun/koulujen loppuun  ja syyskausi alkaa elokuussa tai viimeistään syyskuussa ja päättyy joulukuun loppuun. Kaudessa kertoja n.20, riippuen missä kohtaa aloitat. Maksetaan laskulla kauden alkupuolella, tarvittaessa erissäkin onnistuu.

17,00 kerta (esim.20x=340e)

/JOLHYn SRLjäsenet 16,50 kerta (esim.20x=330e)

19,50 kerta (20x=390e)

/JOLHYn SRLjäsenet 19,00 kerta (20x=380e)

Toinen viikkotunti tai itsenäinen valv. ratsastus kausimaksulla ratsastaville 14e (10kortti:130e) 17e (10kortti160e)
Yksityistunti 37e 45e
Kaksin tunti

oma 3-4 hlö:n ryhmä

33e/hlö

25e/hlö

38e/hlö

30e/hlö

tuntilukujärjestys2014OIKEA

Tuntien varaaminen: viestitä/soita 045-8849488 (ei mielellään tuntien aikana ti,ke ja pe klo 16-20) tai laita sähköpostia starrtalli@hotmail.fi (Sähköpostitse onnistuu tunnin varaus parhaiten, kunhan laitat viestiä useampaa päivää ennen, pyrin katsomaan sähköpostin kerran päivässä)Lasten etenkin ensimmäisen tunnin varaa mieluiten huoltaja.  Toivomme vanhemmilta muutenkin aktiivisuutta hoitaa peruutukset ym ilmoitukset ajoissa, ja pienempien lasten vanhemmat voivat lapsensa kanssa katsoa tallin sääntöjä ilmoitustaululta yhdessä ja katsoa perään jotta pidetään tallialue turvallisena ja viihtyisänä.

Tuntien peruuttaminen;  jos sovittu tuntiaika ei sovikaan siirrä tuntisi hyvissä ajoin, viimeistään edellisenä päivänä ennen klo 18:00. Peruttamatta jätetyt ja samana päivänä peruutetut tunnit laskutetaan.  Talvella pakkasraja on noin -16, laitan viestiä jos tunnit perutaan. Sateella ratsastustunnit ihan normaalisti, pistä vettäpitävää päälle. Oikein myrskyllä ja kohdalle osuvalla ukonilmalla emme ratsasta vaan tunti siirretään/keskeytetään tarvittaessa, näistä ilmoitan aina erikseen!

Tuntien maksaminen: Hinnat sisältävät alv 10%. Yksittäisiin tunteihin varaa mukaasi mieluusti käteistä. Kursseja/ratsastuskorttia/useampaa tuntia kerralla maksaessa saat laskun/tilille maksua varten tiedot (ilmoittele etukäteen jos ottaisit kortin niin teen laskun ja anna sähköpostiosoitteesi niin lähetän laskun siihen). Kortit ovat perhekohtaisia ja voimassa 6kk. 10kerran kortin kanssa paras jos sovit vakitunnin. kymppikortin loppuessa vakituntiaika ei mene vaan saat uudesta laskun sähköpostiisi paitsi jos ilmoittelet että muutetaan, muistathan tutustua peruutuskäytäntöihin!

Kausitunnit: Koko kauden (kevät/syksy) tunnit sisältävät siis yhden vakioratsastustunnin viikossa, halutessasi toinen tunti edullisesti lisää. Koko kauden voit maksaa laskulla myös erissä. Vakiotunnin voit esteen/sairauden sattuessa siirtää sopivampaan päivään muutaman viikon sisään jääneestä tunnista, ennen tai jälkeen, kunhan ilmoittelet ajoissa (normaalit peruutuskäytännöt huomioiden).

Ryhmäkoot ja tuntiajat ja käytäntöjä: Noin 4-7 ratsukkoa tunnilla. Tunteja löytyy sekä 45min että 1h. Vierailevien opettajien tunnit yleensä 1h. Valmennuksista ilmoitetaan hinnat erikseen. Huomaathan myös että voit tulla vaikka kaverin kanssa kahden hengen tunnillekin. Ryhmätunteja tällä hetkellä ti ja ke ja pe iltaisin. Yksin/kaksin/omia ryhmiä onnistuu muulloin. Tunnit normaalisti myös arkipyhinä ellei muuta ilmoiteta. kesällä leiripäivinä ja tallin kesälomaviikon aikana (ilmoitetaan) muutoksia/ei tunteja.

Ennen ja/tai jälkeen tunnin ratsastajat saavat usein laittaa ratsunsa itse kuntoon/riisua varusteet. Sen mukaan onko ratsu edellisellä tai seuraavalla tunnilla. Ilmoittele ajoissa jos olet tulossa jämptillä aikataululla ja tarvitset kuntoonlaittoapua. Aloittelevat saavat opastusta, ja tallilla on erittäin suotavaa osaavampien auttaa toisia, jokainen on joskus aloittanut. Kannattaa saapua tallille noin 20-25min ennen tuntisi alkua jotta ehdit laittaa ratsusi kuntoon. Hevosia kohdellaan jämptisti mutta kauniisti, jos sinulla on ongelmia kysy apua tallin väeltä oikeaan toimintaan. Satulavyöt laitetaan ensin ihan löysälle, kiristetään vasta kentällä ja vähän kerrallaan. Satulaan noustaan korokkeelta kentällä.

Ajotunneilla ajetaan pääasiassa tallin poneilla koppakärryillä, kentällä ja maastossa.

Painoraja uusille aloittajille 90kg. Ajaen ja hoitaen ei painorajaa.

Ratsastajan varusteet: Tallilta löytyvät lainaan ratsastuskypärät ja turvaliiviäkin koosta riippuen. Kypärän käyttö on pakollista, turvaliiviä suosittelemme etenkin esteille ja maastoon, estetehotunneille ja -valmennuksiin pakollinen. Laita jalkaasi joustavat housut jotka eivät ole kovin liukkaat ja jalkaan kengät joissa matala ja leveä korko. Talvella riittävästi lämmintä päälle! Toppahousut ja paljon villasukkia ja paksut hanskat sekä vaikka kuomat jalkaan ovat erittäin suotavat kovemmilla pakkasilla. Säänmukainen pukeutuminen tekee harrastamisesta mukavaa:)

Vakuutus: Olemme SRL:n hyväksymä harrastetalli, sitä kautta satunnaisratsastajat, alkeiskurssilaiset ja leiriläiset ovat vakuutettuja. Säännöllisten vakikävijöiden tulee maksaa green card tai liittyä SRL:n jäsenseuraan (esim. Jokilaakson hevosystävien kautta mahdollisuus liittyä ja saada mukavat jäsenedut). Lisätietoa http://www.ratsastus.fi/greencard ja seuran jäsenyydestä jokilaaksonhevosystavat.blogspot.com

Turvallisuusasioista vielä; tallilta löytyvät sammutuskalusto ja ensiaputarvikkeet, ilmoitustauluseinällä ovat ohjeet ja tärkeät puhelinnumerot ja turvallisuusasiakirja löytyy varustehuoneelta.

Myös vierailevat opettajat/valmentajat mahdollisia

ehdotuksiakin otetaan vastaan ja ilmoittelen mahdollisuuksista tallin ilmoitustaululla ja nettisivuilla!   Muutamia meillä käy kuukausittain -valmennuksia ja istuntatunteja saatavilla! Ilmoittele halukkuutesi näille tunneille ajoissa jotta saat paikan:) Mahdollista tulla myös omalla hevosella.

Talli löytyy 8km Vammalan keskustasta, pohjoispuolelta, osoitteesta Tähtisentie 254. Ajo-ohje; Putajantieltä Vaununperäntielle (jota ehkä n. 1km), siitä vasemmalle Tähtisentie, jota 2,5km. Sovithan tulostasi!

riona2015