Ratsastus-, hevostelu- ja ajotunnit

TALUTUSRATSASTUSTA, RATSASTUS- JA AJOTUNTEJA

 

OHJEITA TALLILLA KÄVIJÖILLE;
– Jos käyt useammilla talleilla käytäthän eri  vaatteita ja kenkiä tai pese ne välissä, näin vähennämme flunssia ja muita ikävyyksiä hevosten parissa, etenkin kantavat tammat ja varsanalut ovat herkkiä!

– Tallin säännöt  löydät ilmoitustaululta tallista, siitä löydät myös muita tiedoitettavia asioita.

– Kentän näköpiirissä ollaan rauhallisesti, ei availla sateenvarjoja, tömistellä, juoksennella tms jotta hevoset eivät säikähdä. Muistathan huolehtia että lapsesi ovat rauhassa myös.

-Sinisestä parakista löytyvät WC ja taukotila.

-Muista tutustua myös peruutuskäytäntöihin, löytyvät alempaa.

 

HINNASTO 1.9.2020 alkaen (pieniä muutoksia edelliseen!)

45min tunnit 1h tunnit
Ratsastustunti ryhmässä 18e 22e
Ajotunti (pienryhmä) 18e 22e
½h talutustunti ryhmässä 16e (omalla taluttajalla 13e)/ yksin tai kaksin kaverin kanssa 20e


’Ponitunti’ jossa hoidetaan ja ratsastetaan/ajetaan/talutellaan vaihdellen, noin tunnin kerrallaan. Räätälöidään sopivaksi.    yksin 36e, kaksin 30e/hlö

10xratsastuskortti (voimassa 6kk, perhekohtainen) 160e/JOLHYn SRLjäsenet 155e 190e/JOLHYn SRLjäsenet 185e
Kausimaksu kevät/syys

Kausimaksulla yksi ratsastustunti/viikko (jos et pääse jokin viikko tunnillesi voi tunnin korvata parin viikon sisällä jääneestä tunnista, normaalit peruutusehdot huomioiden).

Kevätkausi alkaa tammikuussa ja loppuu toukokuun loppuun/koulujen loppuun  ja syyskausi alkaa elokuussa tai viimeistään syyskuussa ja päättyy joulukuun loppuun. Kaudessa kertoja n.20, riippuen missä kohtaa aloitat. Maksetaan laskulla kauden alkupuolella, tarvittaessa erissäkin onnistuu.

15,00 kerta (esim.20x=300e)

/JOLHYn SRLjäsenet 14,50 kerta (esim.20x=290e)

18,00 kerta (20x=360e)

/JOLHYn SRLjäsenet 17,50 kerta (20x=350e)

Toinen viikkotunti tai itsenäinen valv. ratsastus kausimaksulla ratsastaville 12e 17e
Yksityistunti 34e 40e
Kaksin tunti 26e/hlö 30e/hlö

tuntilukujärjestys2014OIKEA’Hevostelutunnit’: Voit tulla myös ’hevostelutunnille’ ihan vaan hoitamaan ja maastakäsittelemään hevosia, ja ylipäätään tutustumaan hevosiin ja poneihin. Ohjelma toteutetaan toiveidesi mukaan ja edeten omassa tahdissasi. Voimme opetella myös esim ohjas-ajoa ynnä muuta hevosten kanssa perusratsastuksen sijaan. Hevostelutunnit 16e/hlö ryhmässä (3-5), 35e/hlö yksin tai 22e/hlö kaksin.

Hinnat sisältävät alv 10%. Yksittäisiin tunteihin varaa mukaasi mieluusti käteistä. Tarvittaessa myös tilille maksumahdollisuus, +1e pankkikuluihin yksittäisestä tunnista, ja näytä kuitti maksusta tallilla. Kursseja/ratsastuskorttia/useampaa tuntia kerralla maksaessa saat laskun/tilille maksua varten tiedot (ilmoittele etukäteen jos ottaisit kortin niin teen laskun ja anna sähköpostiosoitteesi niin lähetän laskun siihen). Kortit ovat perhekohtaisia ja voimassa 6kk. 10kerran kortin kanssa paras jos sovit vakitunnin. kymppikortin loppuessa vakituntiaika ei mene vaan saat uudesta laskun sähköpostiisi paitsi jos ilmoittelet että muutetaan, muistathan tutustua peruutuskäytäntöihin!

Koko kauden (kevät/syksy) tunnit sisältävät siis yhden vakioratsastustunnin viikossa, halutessasi toinen tunti edullisesti lisää. Koko kauden voit maksaa laskulla myös erissä. Vakiotunnin voit esteen/sairauden sattuessa siirtää sopivampaan päivään muutaman viikon sisään jääneestä tunnista, ennen tai jälkeen, kunhan ilmoittelet ajoissa (normaalit peruutuskäytännöt huomioiden).

Ratsastamme pienryhmissä, noin 5 ratsukkoa tunnilla. Tunteja löytyy sekä 45min että 1h. Vierailevien opettajien tunnit yleensä 1h. Valmennuksista ilmoitetaan hinnat erikseen. Huomaathan myös että voit tulla vaikka kaverin kanssa kahden hengen tunnillekin.

Ennen ja/tai jälkeen tunnin ratsastajat saavat usein laittaa ratsunsa itse kuntoon/riisua varusteet. Sen mukaan onko ratsu edellisellä tai seuraavalla tunnilla. Ilmoittele ajoissa jos olet tulossa jämptillä aikataululla ja tarvitset kuntoonlaittoapua. Aloittelevat saavat opastusta, ja tallilla on erittäin suotavaa osaavampien auttaa toisia, jokainen on joskus aloittanut. Kannattaa saapua tallille noin 20-25min ennen tuntisi alkua jotta ehdit laittaa ratsusi kuntoon. Hevosia kohdellaan jämptisti mutta kauniisti, jos sinulla on ongelmia kysy apua tallin väeltä oikeaan toimintaan. Satulavyöt laitetaan ensin ihan löysälle, kiristetään vasta kentällä ja vähän kerrallaan. Satulaan noustaan korokkeelta kentällä.

Ajotunneilla ajetaan pääasiassa tallin poneilla koppakärryillä, kentällä ja maastossa. Myös 10:n kerran kortit käyvät ajotunteihin, jos mukaan saadaan muutamakin, muutoin yksityistuntina.

Jos on oikein pieniä ratsastajia voidaan ratsastus-/ajoaikaa jakaa esim sisarusten kesken tai pitää lyhyempi ratsastustuokio. Toiveita saa esittää rohkeasti, asiat ovat yleensä sovittavissa:).

Painoraja uusille aloittajille 90kg. Ajaen ja hoitaen ei painorajaa.

Motivoituneilla ratsastajilla on mahdollisuus myös lähteä kisaamaan tallin poneilla/hevosilla. Kisamahdollisuuksista voin laittaa ilmoitustaululle tietoa, ja itse voit kysellä jos olisi jotain kiinnostavaa. Ratsastajien ja hevosten taso huomioiden. Tallilla järjestetään myös silloin tällöin kisoja.

Olemme harrastetalli; meiltä ei varmasti löydy kisaratsua kansallisiin, mutta harjoitus- ja seurakisoihin mukavia kavereita, ja ennen kaikkea mukavaa harrastamista. Kaikkein edistyneimmät saavat varmasti eniten irti vierailevien opettajien tunneista. Etenkin kisoihin tähtääville vakiratsu yleensä löytyy, jonka kanssa pääsee hyvin etenemään.

Tallilta löytyvät lainaan ratsastuskypärät ja turvaliiviäkin koosta riippuen. Kypärän käyttö on pakollista, turvaliiviä suosittelemme etenkin esteille ja maastoon, estetehotunneille ja -valmennuksiin pakollinen. Laita jalkaasi joustavat housut jotka eivät ole kovin liukkaat ja jalkaan kengät joissa matala ja leveä korko. Talvella riittävästi lämmintä päälle! Toppahousut ja paljon villasukkia ja paksut hanskat sekä vaikka kuomat jalkaan ovat erittäin suotavat pakkasilla. Säänmukainen pukeutuminen tekee harrastamisesta mukavaa:)

TUNTIEN PERUUTTAMINEN;  jos sovittu tuntiaika ei sovikkaan siirrä tuntisi hyvissä ajoin, viimeistään edellisenä päivänä ennen klo 18:00. Peruttamatta jätetyt ja samana päivänä peruutetut tunnit laskutetaan. Äkillisissä sairastapauksissa voimme sopia tunnin siirtämisen kun ilmoitat klo 14:00 mennessä ja viikonloppuisin aamulla, tietenkin toivomme että ilmoitat aina aiemmin jos olet jo esim edellisenä päivänä kipeä! Talvella pakkasraja on noin -16, laitan viestiä jos tunnit perutaan, voit halutessasi myös soittaa/viestittää ja kysyä. Sateella ratsastustunnit ihan normaalisti, pistä vettäpitävää päälle. Oikein myrskyllä ja kohdalle osuvalla ukonilmalla emme ratsasta vaan tunti siirretään/keskeytetään tarvittaessa.

Olemme SRL:n hyväksymä harrastetalli, sitä kautta satunnaisratsastajat, alkeiskurssilaiset ja leiriläiset ovat vakuutettuja. Säännöllisten vakikävijöiden tulee maksaa green card tai liittyä SRL:n jäsenseuraan (esim. Jokilaakson hevosystävien kautta mahdollisuus liittyä ja saada mukavat jäsenedut). Lisätietoa http://www.ratsastus.fi/greencard ja seuran jäsenyydestä esim. Riinalta.

Turvallisuusasioista vielä; tallilta löytyvät sammutuskalusto ja ensiaputarvikkeet, ilmoitustauluseinällä ovat ohjeet ja tärkeät puhelinnumerot ja turvallisuusasiakirja löytyy varustehuoneelta.

Myös vierailevat opettajat/valmentajat

ehdotuksiakin otetaan vastaan ja ilmoittelen mahdollisuuksista tallin ilmoitustaululla ja nettisivuilla!   Muutamia meillä käy kuukausittain -valmennuksia ja istuntatunteja saatavilla! Ilmoittele halukkuutesi näille tunneille ajoissa jotta saat paikan:) Mahdollista tulla myös omalla hevosella.

Talli löytyy 8km Vammalan keskustasta, pohjoispuolelta, osoitteesta Tähtisentie 254. Ajo-ohje; Putajantieltä Vaununperäntielle (jota ehkä n. 1km), siitä vasemmalle Tähtisentie, jota 2,5km. Sovithan tulostasi!

Lasten etenkin ensimmäisen tunnin varaa mieluiten huoltaja. Vältymme epäselvyyksiltä ja tiedän että on lupa tulla tunneille. Toivomme vanhemmilta muutenkin aktiivisuutta hoitaa peruutukset ym ilmoitukset ajoissa, ja pienempien lasten vanhemmat voivat lapsensa kanssa katsoa tallin sääntöjä ilmoitustaululta yhdessä ja katsoa perään jotta pidetään tallialue turvallisena ja viihtyisänä.

Tervetuloa!riona2015
Soita/viestitä 045-8849488 (ei mielellään tuntien aikana ti,ke ja pe klo 16-20)
tai laita sähköpostia starrtalli@hotmail.fi (Sähköpostitse onnistuu tunnin varaus parhaiten, kunhan laitat viestiä useampaa päivää ennen, pyrin katsomaan sähköpostin vähintään joka toinen päivä, kyselethän viestisi perään jos ei vastausta kuulu, joskus käynyt niinkin että viesti kadonnut matkalla).