Kuulumisia/Blogi

Tuoreemmat kuulumiset löydät tallin facebook sivuilta!

21.1.2017

Vuosi vaihtunut. Varsat ja kantavien masut kasvaneet kauheeta vauhtia:) Kaunis Tuhkimo muutti uuteen kotiin ja kesän varsoista Lotte löysi myös kodin, ihanaa.

Tallipuoti laajentaa toimintaa pikkuhiljaa.

 

Nyt pikkuhiljaa taas valmistaudutaan tulevaan ’kisakauteen’, hiihtoratsastuskisat tulossa ekana, toivottavasti tulis vähän hankea lisää, vaikka vähän on päästy jo hiihteleen. Lisäksi ohjelmassa tälle vuodelle olisi ainakin Vellan ja Iidun ajo-opetuksen jatkaminen, ja paljon muuta.

 

2016

7.12.

Kuulumiset hieman jääneet täältä, aktiivisemmin päivittyneet ja päivittyvät starr tallin Facebook sivuille.

Pikkujoulut takana, mounted games ynnä muuta hauskaa oli ohjelmassa ja tallin suosikkiheppa 2016 äänestyksen voitti tänä vuonna Rints.

Kesään ja syksyyn mahtui myös paljon toiminnantäyteisiä leirejä, ratsastuskisoja, jolhyn harjoitusraveissakin käytiin ja paljon muuta. Varsoja tuli ja muutama nuorikko odottelee tunnistajaa ja muutama muuttoa uuteen kotiin:) Uusia varsoja on alulla ja peukut pystyssä ensi kesään että kaikki menee hyvin.

Hyvää joulun odotusta kaikille!

16.5.

Kesä on tulossa, vähän ruohoa naposteltu, osa luopunut talviturkeistaan (poniosastolla osa varautuu vielä takatalveen..) ja mikä ihaninta uusia varsoja ollaan saatu maailmaan. Ruby varsoi kauniin rautiaan tammavarsan pitkillä sukilla, ’Mairen’. Ja Indra toimitti pitkäksi venyneen odotuksen jälkeen ’tilatun’ kirjavan tammavarsan, Dash on ihan supersöpö!! Muutamaa varsaa vielä jännittyneenä odotellaan, kesäkuussa Vikin aika ja heinäkuussa Taran, ainakin mahoista päätellen varsat kasvavat hyvin.

Edellisen päivityksen jälkeen tallilla kisailtu koulukisat huiman hienolla osallistujamäärällä, ja etenkin hienoa että niin moni saatiin lähtemään mukaan omalta tallilta, hienoja suorituksia. Sitä ennen päästiin talvella hiihtoratsastamaan kisoihin asti, ja lisäksi oltiin Urjalassa Jolhyn estekisoissa että muutaman kerran Huittisissa koulukisoissa parin pollen ja ratsastajan kera. Ei ole käynyt aika pitkäksi:) Facebook-sivuille tullut näistä paremmin laiteltua ja kuviakin löytyy joistain.

Nyt on ankaria estetreenejä kun valmistaudutaan toukokuun lopun estekisoihin, ic-tammat Riona ja Tupsu olisi tavoitteena saada ic-cup luokkaankin kisaamaan kun kerran sellainen omalla tallilla järjestetään, ja työsarkaa olisi etenkin nuoremmalla. Ei ole paljoa ennen hypätty, mutta kova innokkuus korvaa puuttuvan taidon.. vai miten se meni? Ei, ihan hyvinkin on sujunut!, Tupsukin meni niin hienosti viime estetunnilla. Irlannincobien saralla tallille tulossa muutakin toimintaa, saamme ic-näyttelyt tallille kesäkuussa. Tiedossa siis pesutalkoita kun kaikki pitää saada kerralla näyttelykuosiin..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

20.2.

Hieman kuulumisia;

Pena on kotiutunut ihan hyvin. Kevät löysi itsellensä kodin, onnea uuteen kotiin:)!

Iidun ja Brandyn kanssa käytiin ystävänpäivänä shetlanninponinäyttelyissä Vaskiolla. Iidu sai IIpalkinnon, tuomari sanoi että kiikun kaakun oli ykkösen ja kakkosen välillä, hienot liikket ja että tästä voi tulla tosi hieno.. haetaan se ykkönen taas sitten paremmassa kasvuvaiheessa;) Brandy oli Roosan kanssa handlereissa ja käyttäytyi  oikein super kiltisti ja Roosa olikin sitten handlereissa 2. Iidulle hyvää esimerkkiä kun juniori oli hieman kyllästyneen oloinen ja vähän jännittikin ja kaikkea.. Paras syy ilmoittautua näyttelyyn nuoren kanssa onkin oikeastaan se että tulee käytyä ne näyttelyvalmistelut läpi, matkustus ja vieraassa paikassa olo, hyvää harjoitusta tulevaisuutta varten. kuten nuo juniorihandler luokat ihmisjunioreille:)

Jasu-kissa on todennut että kevät tulee ja lähtenyt vihdoin ulos tallistakin hiirestämään, jes! Alkoi jo kissan lorvailu huolestuttamaan, pakkasilla ei käynyt kuin varustehuoneelta tallinkäytävällä kääntymässä.. Hevostenkin mielestä kevät tulee, karvaa irtoaa siihen malliin. Hiihtoratsastusta ollaan treenailtu kelien mukaan, katsotaan miten ensi viikon hiihtoratsastuskisojen käy, riittääkö lunta..

7.1.2016

Talvi tuli myöhässä ja tulikin sitten kovien pakkasten kera.. Tallilla on yksi lähtenyt ja yksi tullut tässä viime viikkoina. Kissojen kesken alkoi olemaan talli kuin sotatantere aina välillä, ja niinpä Taaville etsittiin uutta kotia ja sellaisen pian löysikin:) ’Tilalle’ tuli sitten oripoika Pena meidän ic-tammoille, nyt olisi ensi kesänä sitten ori kotona tuleviin varsasuunnitelmiin.

Välissä tuli käytyä Teivossa hevosen hyvinvointi-luennoilla, sellaisia saisi olla useamminkin, aina herää jotain uusia ajatuksiakin. Myös jolhyn sääntökoulutus ratsastuksen saralla, harmillisen vähän väkeä mukana niin tavoitteena olisi ehkä saada sellainen kisaajille pelkästään suunnattu pienimuotoinen sääntökoulutus kasaan tallilla kävijöillekin jossain kohtaa ennen kevään/kesän kisoja jotta päästään vähän kertaamaan kisajuttuja. Lisäksi ehdotettu tuntiohjelmaan tai ’päiväleiriin’ kisatreenejä ratojen opettelemisineen, ja eiköhän tuotakin toteuteta ennen kesää. Toiveita saa esittää mitä haluaisi tehdä, toteutellaan mahdollisuuksien mukaan:)

 

12.11.2015

Pitkä aika edellisestä kuulumispäivityksestä tänne. Kisoja on käyty useamman pollen ja ratsastajan kanssa ja välillä mennyt oikein hienostikin jos joskus on takunnutkin:)! Jolhyn mätsäreissä käytiin muutaman hepan kanssa ja tallin yksityisiä oli myös edustettuna hienosti. Rotunäyttelyissäkin käytiin Loimaalla tässä tovi sitten; Iidu oli luokkansa 2. ja sai Ipalkinnon:) Brandy ja Roosa olivat halloween handlerissa ja hienosti sekin sujui hämähäkkisomistein. Harmia on ollut viime päivinä muutaman mahapotilaan kanssa, mutta kaippa se tästä.. Hyviäkin juttuja on, mm. Vicca löysi kodin=)! Onnea ihanalle pörröiselle Viccalle (Victoria Starr) uuteen kotiin! Meillä tulee ikävä, mutta ihanaa kun varsat löytävät kivan kodin niin saadaan tuleviakin suunnitella.

9.8.

Jolhyn koulu- ja estekisat takana tallilla tässä välissä. Hienosti sujuivat ja moni tallin polleista tietenkin mukana:) Lisäksi käytiin tässä välissä Millitallilla kisailemassa esteitä sekä koulua heinäkuun puolella. Tallin facebook sivuilta löytyy kaikista kisoista hienoja kuviakin. Kuvat Timo Niemisen.riiajariona26_7

Tässä välissä Viki on vieraillut oriin luona ja ultrattu tiineeksi, samoin Ruby. Toivottavasti kaikki aluille saadut kulkevat mukana ensi kesään asti ja saisimme ihania varsoja vähän useamman taas välillä iloksi ja ihasteltavaksi. Vähän jo isommista varsoista Prinssi löysi kodin Annariikan hoivista. Tuhkimo päätettiin pitää viime kesän varsoista Iidun lisäksi ja molempien junnujen kanssa on nyt laidunnusten lomassa pidetty vähän autoon meno ja talutustreenejä.

Kesän leirit takana, toivottavasti leiriläiset viihtyivät ja kiitos ihanille apukäsille kesän touhuviikoista! Hevoset viettivät laidunloman välissä,ja me ihmiset oikein tehoviikot pihattoja ja talleja pestessä. Muutakin on kesään mahtunut ja kaikkannijabrandy7_2015ea ei taas tule ehtimään.. mutta pikkuhiljaa tehdään ja laitetaan ja maalataan ynnä muuta, ja suunnitelmia toteutellaan pikkuhiljaa.

 

20.6.

Kesän kaksi ensimmäistä leiriä takana. Kiitos mahtaville leiriläisille ja apukäsille:) Touhua ja toimintaa on mahtunut viikkoihin.

Varsasuunnitelmia on meidän mittakaavassa paljon tälle kesälle. Indra kävi yhteen kiimaan kirjavan oriin Finnister Pluton luona ja on ultrattu tiineeksi, toivottavasti asukki pysyy matkassa loppuun asti ja saadaan ensi kesänä ihana varsa. Vikin kiimoja odotellaan, muutamien irlannincobtammojen kanssa odotellaan tässä vaiheessa tiineysultria, josko olisi tärpännyt, toivotaan parasta. Tämän kesän varsa Victoria Starr eli Vicca on kasvanut kovasti ja on aivan upea ja rohkeaakin rohkeampi pikkuinen:) Tekisi mieli pitää itsellä, mutta tulevia suunnitelmia sen verran että jos kiva koti löytyy olisi Vicca myytävänäkin.

Brandyn kanssa käytiin viime viikonloppuna ponikarnevaaleilla turussa ja Roosa meni riding classin. 17.5 oltiin Typyn, Tupsun ja Brandyn kanssa mätsäreissä Honkolassa. ja 24.5. oli tallilla jolhyn harjoitusestekisat, ja aikalailla osallistujia kasassa! tallin hepat pääsivät iso osa osallistumaan myös:) Tuloksia ja kuvia Jolhyn sivuilla ja tallin facebook sivuilla.

11.5.vikinvarsa

Vikikin halusi päästä viettämään äitienpäivää ja pyöräytti maailmaan pitkän odotuksen jälkeen 9.5. ihanan rautiaan tähtipäisen tammavarsan. Vihdoin! Tänään pääsivät äiti ja tytär vähän ulkoilemaan ensi kertaa kun eilen oli niin sateista ilta kisareissun jälkeen.

Ja siis eilen 10.5 oltiin Varsan kisoissa Kivitallilla, Elina Rokilla totuttelemassa ekaa kertaa kodin ulkopuolella kisaamiseen ensin puomi/ristikkoluokan ja sitten tsempaten 40-50cm ja siinä hienosti sijoittuen! Typy ja Kaislakerttu hienosti 1. Rauha ja Typy tekivät hienon puhtaan radan 60cm. Kekalla ja Typyllä harmilliset pudotukset seuraavissa luokissa. Tyytyväisiä voivat tytöt ja kisaratsut olla suorituksiinsa:) Facebook sivuilta löytyy kuviakin.

19.4. oltiin Millitallilla kisaamassa esteitä, siellä Kaislakerttu ja Typy sijoittuivat 2luokan 1. ja 3.luokan 4., ja muillekin hienot radat, Typy, Rints ja Brandy matkassa useamman kisailijan voimin.

Ponikerholaiset poniagilityilivät viimeksi, seuraava ja kevään viimeinen kerta 17.5. tämän viikon sunnuntaina. Loput kesäleiripaikat myydään kaveritarjouksella, hyödynnä ihmeessä:)! ja tehotunteja tarjolla melkeinpä joka viikko, rohkeasti mukaan treenailemaan kisoihin tai omaksi iloksi, ja kisat tosiaan tulossa 24.5. myös ihan omalla tallilla, tervetuloa mukaan. Aulin istuntatunnit 31.pvä, vielä on hyvin tilaa, ehdottoman tärkeää ja hyödyllistä oppia joka tasolla ratsastavalle!

11.4.

Tiana löysi kodin ja muutti Paulan hoiviin viime torstaina – onnea uuteen kotiin:)! tiana19.2_2

Hevosten paikkoja pikkuisen muljattiin kun tuleville varsoville katsottiin ne sopivat boxit. Tulevalle kesälle jo kovasti suunniteltuna muutamat orivisiitit, jahka kevät vielä paremmin koittaa. Tänään oli oikein komeassa kelissä hikiset tehotunnit:) Talviturkit kun vielä lähtisivät kunnolla niin saisi kesä tullla. Lähellä ollaan kun kissatkin jo viihtyvät paremmin ulkoilemassa, ja toipa taavi meille yhden hiirenkin jo ratsastustunnin iloksi kentälle.. Taavi ei ole vieläkään ihan varma miten päin väistämisvelvollisuus on – väistävätkö ratsukot pikkuista kissaa, vai kannattaisiko pikkuisen kissan väistää.. No, selkeästihän se sitten taipuu niin päin että ratsukot väistää..

Tulevia kisapäiviä on Jolhyn taholta saatu sumplittua, ja toukokuussa olisivat tallilla harjoitusestekisat. Pieni porukka tallin ratsastajia valmistautuu siinä välissä tallin ulkopuolellekin kisailemaan.

 

10.3.

Kevät kovasti tulossa:) Ihanaa, mutta kauheasti piisaa lumen alta paljastuvaa haravoitavaa ja talikoitavaa, onneksi on Katjan apukädet siinä hommassa kun omia hommia haitannut koko alkuvuoden pahasti tuo kipeytynyt kyynärpää.elmojarok

Varsamasut senkun kasvaa Rubylla ja Vikillä, jännityksellä odotellaan varsoja. Viime kesäiset varsat ovat jo isoja nättejä möhköjä:)

Viime lauantaina kisattiin JOLHY:n harjoituskoulukisat tallilla. Kenttä oli hyvässä kunnossa ja päivä sujui hienosti. Kiitos kaikille osallistujille ja talkoolaisille, hyvä jos olit vähän molempia niin saadaan tuleviakin kisoja pidettyä kun porukkaa on auttelemassa! 1.Luokan voittivat Lilli ja Kira, Roosa ja Brandy toisena. 2.luokan (D) voittivat Katja ja Elmo, 3.luokan voiton veivät Heli ja Filphus, toisena Rauha Typyllä, 4.luokan voittivat Emmi ja Kihi. Ja kaikilla muillakin hienot suoritukset, arvokasta kisakokemusta ja kiva vaikkakin kylmällä viimalla varustettu päivä! Tarkemmin tuloksia ja kuvia löytyy http://jokilaaksonhevosystavat.blogspot.fi/2015/03/tulokset-kouluratsastuksen.html

 

2.2.2015

Tovi edellisestä kuulumispäivityksestä. Hienot lumiset kelit, ja paljon ohjelmaa olisi taas tiedossa ja toivottavasti kaikki heräävät taas mukaan vuoden vaihteen rauhoittumisjakson jälkeen:)!

Vikin ja Rubyn vatsat ovat pyöristyneet sen näköisesti että varsoja ensi kesälle saataisiin, malttamattomana peukut pystyssä odotetaan että kaikki menisi hyvin! Molemmat mammat ovat jo jääneet enimmäkseen työntouhusta, Ruby hieman turhan ajoissa kun kesäkuulle varsaa vasta odotellaan, mutta ilmeisesti mahassa on sen verran vauhdikas asukki että välillä ei ollenkaan jaksaisi lähteä töihin.. Hieman koitetaan ohjelmaa järjestää jotta varsomisaikaan ei kunto olisi ihan nolla.

Alkuvuoteen mahtuu myös hevosten huoltoa mm.rokotusten ja raspausten merkeissä, Iidullakin kävi tunnistaja vihdoin. Varsoja olisi myös kaupan –  komea ja rohkea Prinssi sekä ( tammaksi niiiiin komea ) Tiana. Saa mainostaa!

Ja hiihtolomalla ja ystävänpäivänä tulossa paljon ohjelmaa – rohkeasti mukaan:)! Myös perustunneilla on tilaa ja muistathan myös tehotunnit usein sunnuntaisin ja erilaiset valmennukset aina muutaman kerran kuussa – ihan mainioita sekä etenemiseen lajissa että ihan vain perusharrastajalle hevosen ja ihmisen välisen kommunikaation parantamiseen. Ja meillä voit aina esittää toiveita mitä haluaisit – koitetaan mahdollisuuksin mukaan järjestää. Niin ja maaliskuun alkuun olisi suunnitteilla harjoituskoulukisat Jolhyn kanssa.

8.12.

Seurakoulukisat sujuivat hienosti. Tässä välissä pidettiin myös harjoituskisat omalle väelle, joissa ratkottiin mwildalähdössäyös tallin mestaruudet. Juniorimestaruuden koulussa ratsasti Kaislakerttu kopalainen Typyllä ja esteissä Anni Kukko Brandylla. Senioreissa koulumestaruus Sanna Katilalle Murulla ja esteissä Katja Juurikivelle Kihillä. Onnea kaikille! Näistäkin kuvia ja lisää tuloksia facebook-sivuilla.

30.11. vietettiin myös tallin ja Jolhyn yhteiset pikkujoulut keppari- ja hevostaitokisojen merkeissä. Pikkujouluissa julkistettiin myös vuoden ratsastuskoululainen; onnea Emma Lepistö! ja kunniamaininta myös Elina Järviselle. Vuoden suosikkiheppa äänestyksen voitti Vikke, toisena ihana Indra ja kolmannen sijan jakoivat tehoponit Brandy ja Typy.

Wilda-varsalle onnea uuteen kotiin! Kuvassa Wilda lähdössä matkaan, hieman ehkä jännitti mutta matka sujui hyvin kun sopivasti harjoiteltiin etukäteen:)

3.10.

Jokilaakson hevosystävien järjestämissä mätsäreissä tuli käytyä 27.9. Kevään, Elmon ja Brandyn kanssa. esittäjinä Elina, Roosa ja Marko. Kaikille punaiset ruusukkeet:) Väkeä oli hyvin saatu kasaan ja arvokasta kokemusta ’junioreille’ Keväälle ja Elmolle. Hienosti nuoret käyttäytyivät, Elmoa kyllä vähän jännitti alkuun.

Lisäksi päiväleiri mahtavalla porukalla, väntsin tunteja ja ponikerhoilua on mahtunut tähän väliin. Ja toki Paljon muutakin, mm. Wilda, Tiana ja Tuhkimo saivat mikrosirut eilen. Seurakoulukisat lähestyvät, aika täynnä on osallistujamääräkin:) Kaikille tsemppiä treeneihin ja kisoihin!

 

19.9.

Hienoja kelejä ollaan vielä saatu sadekauden jälkeen. Muistakaa varailla paikkaa syyslomaleiriltä, vielä on tilaa. Syksyyn on mahtunut monenlaista, ja vielä kaikkea edessä! Koulukisat 11.10 tulossa, Auli tulee pitämään istuntatunteja 18.10, ja Väntsin valmennuksia tiedossa.

Avoimet ovet-tapahtuma tallilla 7.9 keräsi ihan kivasti väkeä, kiitos Elinalle ja Emmalle hienosta katrilli-esityksestä, ja kaikki halukkaat pääsivät kokeilemaan ratsastusta ja kärryajelua, kanamunanheittelyä ja muutakin mukavaa pikkukisailua siinä lomassa. Sää suosi, toisin kuin viime vuonna. Auli Harju piti istuntaluennon ja tunnit 13. pvä, tehokas ja mukava päivä.

Brandy pääsi tässä välissä ravailemaan Jokilaakson Hevosystävien harjoitusraveissa sekä kärrylähtöön että monteen, ja fiksusti meni molemmat, poni tykkäsi:) Täytyy koittaa muutama lähtö käydä talvella jos on jotain sopivaa sarjaa, Brandy tykkää vauhtilajeista, ja vaikka esteetkin sytyttävät ovat ravit Brandyn suosikkilaji (paitsi kesällä), niin oli poni monta päivää ravien jälkeenkin vielä niin tyytyväisen oloinen:)

Varsat kasvavat kauheeta vauhtia, kaikki ihan mahtavia omanlaisiaan pakkauksia. Wilda on varattu tulevaan kotiinsa, Tuhkimo ja Tiana vielä varaamatta, tietenkin monta tahtojaa kuitenkin:) Itsekin aina tahtoisi pitää, mutta pakko olisi joku välillä myydä jotta stuhkimoaa tehdä ja suunnitella tuleviakin, kurja olisi ajatella kesää ilman yhtään varsaa, maailman ihaninta seurata varsojen touhuja ja kasvamista. Tämän vuoden varsoista Iidu jää meille. Ensi vuonna tulossa kaksi irlannincobvarsaa ja yksi shettisvarsa, jos kaikki sujuu hyvin.

 

1.9.

Harrastemessuilla eilen JolHyn kanssa esittäytymässä:)

Lauantaina oli tallilta kaksi yksityishepoa ja Rints Elinan luotsaamana matkaratsastuskisoissa, ja hienosti tuli hyväksytty suoritus kaikille, Rintsinkään syke ei noussut kuin kolmella pitkän lenkin aikana vaikka saikin sutjakampien menijöiden perässä mennä kuulemma askellajia enemmän että pysyi matkassa:)

Muistakaa avoimien ovien päivä 7.9 sunnuntaina klo 12-15.00. Pientä ohjelmaa (ainakin katrilliesitys ja hevostelukokeilua tarjolla). Ja sopu sijaa antaa parkkeeratessa jos paikat tuntuvat olevan vähissä, toivottavasti tähän asiaan tulee tulevaisuudessa muutosta:) Kuten muutenkin tallilla olette ehkä huomanneet, niin pikkuhiljaa aina kehitetään ja tehdään (eli jotain on aina kesken ja edistyminen on hyvinkin hidasta välillä kun hypitään projektista toiseen kesken kaiken..), ja tosiaan lupaan että monta kohdetta kesken avoimissa ovissakin..

Inhat sateet, sairastumiset ja muut aina sekoittavat, mutta kaippa tästä syksystä taas selvitään, valkoista talvea ja ihanaa ensi kesää odotellessa nautitaan syksyn sateista ja muistetaan kumisaappaat mukaan:)! Ja tervetuloa kaikki uudetkin mukaan hevostelemaan, hevosten kanssa muu maailman meno unohtuu ja saa nauttia ’turpaterapiasta’ 🙂

11.8.

Eilen harjoitusestekisat ehdittiin ennen sadetta hienossa kelissä. Hyvin meni, ja uudet puomitkin ehtivät mukaan kisoihin, ja muutakin oli talkoiltu esteiden parissa niin rata näytti taas hienommalta. Kiitos kaikille kisoissa talkoissa ja osallistumassa olleille. Tuloksia ja kuvia löytyy facebook-sivuilta. Ensi sunnuntaina sitten seurakisojen merkeissä. Alla  kuva facebook-sivuilta (Timo Niemisen ottamia).

annijabrandy8_2014

26.7.

Kesän viimeinen leiri takana, helteisessä kelissä mentiin. Edellisestä päivityksestä tähän on mahtunut hepojen laidunloma, leirejä, melkoinen karkureissu, kisoja, näyttelyreissu, Vepsällä visiitti JOLHYn porukalla, kisasuunnittelua, tallin pesua, varsojen hoitoa, tammojen kuskailua orien luo ja takaisin ja ultraan ym! Tänään helteisessä kelissä treenattiin istuntaa kuntoon Aulin istuntatunneilla. Muistakaa ilmoittautua istuntapäivään 24.8!! Suosittelen ihan jokaiselle joka lajia harrastaa oli sitten tosimielellä tai vain omaksi ilokseen!

Nyt ollaan siis saatu ultrattua Tara tiineeksi isosta kirjavasta oriista Fantasy Apollo, Tara ja Tiana olivat vierailulla Vaasassa asian tiimoilta tovin. Ruby on tiineenä voikolle oriille Its Faruq (voikko tammavarsa haaveissa..). Viki olikin näistä ensimmäisenä jo ultrattu tiineeksi Oskarille. Nyt Indra on käynyt eilen ja menossa tänään visiitille kirjavan oriin Finnister Pluton tykö, toivottavasti tuloksellisesti:)

roosajaindra2014ikaalinen

15.6.

Kaksi leiriä jo takana. Kiitos leiriläisille ja tukijoukoille:)! Vikke voitti Alinan kanssa viime leirin estekisana pidetyty loppukisat! Vikke on siis oppinut jo hienosti hyppäämään!!

Varsat kasvavat kauheata kyytiä. Myytävistä varsoista saa vinkata eteenpäin! Varsojen geenitestituloksetkin tulivat ja suureksi surukseni Wildalla on tuo pssm-geeni (n/P1) ja tuokin seurallinen ja utelias vauhtivarsa olisi myytävänä:( Olin niiiin toivonut ettei Wildalla olisi geeniä ollut ja silloin olisin pitänyt sen varmasti itsellä.. Tuhkimolla ei geeniä ole. Varsat ovat niin selkeästi perineet äitinsä luonnetta, Rionalla on samanlainen rohkea ja utelias varsa kuin oli itsekin, Tuhkimo on herkkä ja vaikkakin ystävällinen niin hieman varautuneempi kuten Tupsukin. Iidu muistuttaa Indraa mutta on kuitenkin touhutohinaa  hieman enemmän:), Taran Tiana varsa onkin nyt Vaasassa reissussa emänsä kanssa, hyvinkin emänsä kaltainen rohkea ja melko päättäväinen varsa. Facebookista löytyy linkki Saanan kuviin jossa tuoreempia kuvia Tianastakin, kasvaa kauheeta vauhtia! Iidu ei ole myynnissä mutta muut kolme varsaa ovat.

Kiikoisissa oltiin kisailemassa eilen. Facebook-sivuilta löytyy kuviakin. Brandy Roosan ja Sofian kanssa puomiluokassa hienosti, sitten Annilla vauhdissa 40-50cm luokassa, harmillinen pudotus hienoon rataan. Typy ja Kekka menivät myös 40-50cm luokassa ja kiellot häiritsivät pahasti muuten komeaa rataa. Rintsi oli ihan tykki:) Katjan kanssa luokan 3. ja Riiankin kanssa siisti puhdas rata. Ensikertalainen kisamatkailija Emma taasen taisi hieman jännittää ja epäröinti tarttui ja tuli kiellot. 10487586_297981330364038_6309166737522031544_n

 

10441310_297982057030632_5560136600555875340_n

 

 

 

 

 

6.6.

Huh, kiirettä on pitänyt. Ensimmäinen leiri takana, Elinalla oli hieman kuviakin leirin loppukisoista, jospa parhaat otokset päätyisivät facebook-sivuille. Leiriä edeltävällä viikolla loput kantavat pitivät varsomismaratonin:) Indra varsoi 27.6., Tupsu jaRiona 31.5. Ihania vauvoja siis talli täynnä:)!! Tämä ensimmäinen leiri olisi hyvinkin siis voinut olla teemaltaan varsaleiri estepainotteisen sijaan:) No, pompittiinkin ihan tehokkaasti, Anni ja Brandy veivät puhtaalla radalla ja upealla suorituksella voiton leirin loppukisassa.Elmon ruunaus oli viime viikolla myös. Ja alkuviikosta Tara (ja Tiana mukana tietty) vietiin Vaasaan Apolloa katsomaan. Vikilläkin oli kiima helatorstai illasta ja kävi vierailuilla Oskar-oriin luona. Jospa saisimme tammapainoksen Prinssistä?

Ja helatorstaina tallilta olivat Typy, Brandy ja Rints estekisoissa Laviassa, Facebookissa oli niistä vähän kuvia ja juttua. Samana päivänä sumplittiin karmeassa kelissä myös mätsärit Rubyn ja Prinssin kanssa. Etenkin Prinssille kyseessä oli tärkeä matkustus ja tapahtumassa olo -harjoitus. Pesinkin Prinssin edellisenä iltana, ja ressukka yski hieman näyttelyreissulla ja seuraavina päivinä kotona, taisi siis hieman vilustua? tai sitten auton etupuomi painoi kurkkua kun piti siihen niin ahkerasti nojailla kaulallaan. Onneksi meni ohi nopsaan. Matka meni nuorelta oripojalta kyllä hienosti, matkusti nätisti matkan vaikka suuri ihastus Ruby oli samassa autossa.

25.5.

Koulukisat tallilla takana 17.5., ja saatiinkin oikein lämmin ja aurinkoinen päivä! Kiitettävällä innolla kisoihin treenailtiin ja hepot olivat hienoksi laitettuja kisoissa:)! Facebook sivuilta löytyy Katjan toimesta kuvia ja tuloksia.

Eilen oltiin pitkä päivä Jalasjärvellä irlannincobnäyttelyissä Rubyn kanssa. Reissu meni hyvin, vaikka turhan kuuma päivä tulikin. Ruby sai pisterivin 9-9-9-9-8-9-9-8,5-9-9-9-9-9,5-10-9-9 ja yhteensä 144pistettä ja Ipremiumin. Eli ihan tyytyväisiä ollaan:)! Huippua! Rubyllahan oli sopivasti kiimakin.., joten samalla kun tulevien pikku-Rubyjen isäehdokkaita katsastettiin niin kävi tamma samalla reissulla myös astutuksella voikon komistuksen Its Faruqin luona.

Kotona hepat totutelleet pikkuhiljaa vihreään, osa on ollut vähän jo laitumellakin. Tiana vaan kasvaa, samoin Tupsun, Indran ja Rionan masut.. Etenkin Indra voisi jo pian varsoa ennenkuin halkeaa.. Esteitä treenailtiin tänään tunneilla, kisat edessä sitä lajia helatorstaina Laviassa. Katsotaan miten saadaan päivä sumplittua läpi kun mätsäreihinkin ollaan menossa.. Mutta pakkohan sitä on lähteä kun lähellä tapahtuu ja on taas heppa-auto käytössä:)

9.5.

Ei ole oikein edes pystynyt kirjoittamaan kuulumisia kun on ollut enimmäkseen vain kurjia.. Komealta oripojaltamme Elmolta löytyi geenitestissä pssm-sairautta periyttävä geeni. Ruunausaika on raskain mielin Elmolle varattuna. Ja ikävä kyllä Tianallekin on geeni periytynyt:(, jos siihen on  mahdollisuus niin tottakai se osui sitten kohdalle.. Tarasta, Tupsusta ja Rubysta on nyt myös otettu näytteet ja tytöillä ei tuota viallista geeniä ole, tämä oli iso onni tähän kurjuuteen! Parempi kuitenkin oli jo testata kaikki nuo siitoskäytössä olevat vaikkei se pakollista ollut, en ikinä antaisi itselleni anteeksi jos tulevilla kasvateilla jollain sairaus olisi ja oireilisi kun tuon pystyy poissulkemaan tulevaisuudesta. Lohdutukseksi koitin katsella sulhasta Taralle ja Rubylle, ja ainakin Taralle jo varailtuna kyläily. Tupsu ja Riona saavat jäädä tyhjäksi tänä kesänä. Ja peukut pystyyn että tämän kesän tulevilla varsoilla ei tuota geeniä olisi!

Hevosauton suhteen on luovutettu ja se jää ’telakalle’, katsotaan seuraavaa.. Tiana on kasvanut kovasti, ja on ihan mahtavaa katsella kun kaunotar viilettää laitumen päästä päähän, jo niin mahtavat liikkeet noin pienellä. Muiden vauvamasuisten masut ovat jo valtavia, josko parin viikon sisään saataisiin seuraavaa? Indrasta haaveilen kovasti tammavarsaa.. Indralle ja Vikille on orivierailuja myös varailtuna tälle kesälle.

Kisatreenailut täydessä käynnissä, tsemppiä kaikille innokkaille kisailijoille tulevaan koitokseen!

 

22.4

Kuulumisia tallilta, sekä erittäin surullisia että iloisia. Surulliset nyt päällimmäisenä mielessä eilisillalta, yksityisistä Ape on poissa, jäämme kaikki ikävöimään.

Keskiviikkoiltana viime viikolla syntyi Taralle tammavarsa. Tara hoiti varsomisen mallikkaasti ja varsa on reipas ja utelias, maitobaarille jouduttiin hieman auttamaan. Lisää kuvia varsasta mm. kuvia-sivulla.

Pääsiäislomaleiri sujui hienosti, kiitos kivoille leiriläisille ja avustajille!ape2P4170703

ape

 

 

 

 

9.4.

Kuulumisia taas pitkästä aikaa. Ensin hevospuolen uudet tuulet; Kevään tulo on varmistettu hakemalla tallille nuori suomenhevostamma Kevät:) Kevään tulo tosin oli hieman takkuavaa hevosesta johtumattomista syistä, hevosauto odottaa nyt pientä remonttia että päästään taas liikkeelle, juuri kun kaikenlaista kivaa olisi lähistöllä tarjolla:(. Ja toinen uusi tulokas saapui eilen, eestinhevosruuna Rok. Viken hevosmaisempi ’kaksoisolento’, ja Rintsin velipuoli. Vikke on tässä välissä telonut silmäkulmansa, nyt ollaan taas parempaan ja Vikkekin on taas mukana menossa. Jasmi taasen lähti Eijalle, kuntoutuksen kautta tavoitteena koulupuolta mennä, onnea uuteen kotiin. Jasmi oli niin tykätty tunneillakin, mutta parempi näin koska kuitenkin Jasmia vähän stressasi mennä porukassa kentällä. Ja kantavien masut senkun kasvavat:) Taran jälkikasvua ollaan jo kovasti odottelemassa, ei kannata ihmetellä väsynyttä väkeä tallilla kun väärien hälytysten seurauksena valvotaan öitä.. seuraavat vaavit olisivat sitten touko-kesäkuun vaihteessa tulossa, kunhan tämä ensimmäinen saadaan ensin kunnialla pihalle.

Ja tallitarkastus 2014 on suoritettu Mari Porman taholta, kaikki kunnossa. Kävin myös Katjan ja Alinan kanssa saamassa uusia oppeja ja vinkkejä hevoskerhonohjaajakurssilta tässä välillä, sekä olen päivitellyt ensiapukoulutuksia ja käynyt varsomisaiheisessa koulutuspäivässä, ja tietenkin viime viikonloppuna myös hevosmessuilla. Ja uutta hevoskalustoa ollaan käyty katsomassa monessa paikkaa, reissulta tuloksena tallilla siis nyt nuo Kevät ja Rok. Koulutuksen ja toiminnan ja sattumien täyteistä siis on ollut kuukausi tässä välissä.

Muistuttelisin peruutuskäytännöistä (jotta toiset eivät turhaan jää ilman tuntipaikkaa tai hevoset turhaan odottele varusteet päällä! näitä on nyt tullut LIIAN paljon.) ELI viimeistään edellisenä päivänä, tietenkin aiemmin jos tiedät, ilmoita jos et ole tulossa varaamallesi tunnille. Perumatta jätetyt tunnit joutuu maksamaan. Sähköpostia ei ihan välttämättä joka päivä kurkata, niin edellisen ja samanpäivän muutokset ehdottomasti tekstiviestillä (tai soittaen toissijaisesti). Ja suosittelen lämpimästi vakipaikan varaamista niin varmistat sopivan ajan ja ryhmän itsellesi/lapsellesi. Ja muistakaa vanhemmat että lasten tuntivaraukset ja peruutukset ovat teidän vastuullanne katsoa että tulevat hoidettua, kiitos.

Ja vielä muistutus vakiratsastajille; hoitakaa vakuutusasiat kuntoon liittymällä seuraan (tallin yhteistyöseura JOLHY:n jäsenille etuja, mm. halvemmat ratsastuskortit, kisa-/tapahtumamaksut, srl:n kautta hippos-lehti ym) tai maksamalla greencard.

Pääsiäislomaleirille mahtuu vielä muutama. Ja Väntsin seuraava valmennus siirtyi maanantai-illalle 14.4. Vielä mahtuu mukaan! Auli tulossa istuntatuntien teemalla 26.4. sielläkin vielä vähän paikkoja. Muistakaa myös että valjakkoajonalkeita-tunteja (sopii myös jo ajaneille että aloittelijoille) Eijan pitämänä sunnuntaisin tarjolla, sovittavissa muulloinkin.

Hyvää kevättä kaikille tallillaisille ja muillekin, ihanaa kun aurinkoakin taas nähdään ja illat ovat valoisempia! Tervetuloa mukaan toimintaan myös uudet:)!

3.3.

Sivut näkyvissä, hienosäätöä vailla.

Hiihtoloma oli täynnä touhua, hiihtolomaleiriläisiä kolmena päivänä, Väntsin valmennus lauantaina ja Eijan tunnit, myös vauhdikkaat valjakonalkeet-tunnit, sunnuntaina, jolloin myös alkeiskurssi starttasi.

16.3. Aulin istuntatunnit täynnä, paitsi pienten puolituntiselle mahtuu yksi. Mahdollisia peruutuspaikkoja voi kysellä. Ja lisää alkeiskurssihalukkaita kaivataan niin voidaan aloitella toinenkin alkeiskurssi!

25.2

Nämä nettisivut ovat edelleen vaiheessa nettisivu.org-palveluntarjoajan puolelta. Eli älä ihmettele että osa sivuista on tyhjiä, osa tekstistä puuttuu ja kuvat ovat jääneet matkalle. tässä silti hieman kuulumisia.

Hyvää lomaa kaikille lomailijoille meillä ja muualla:) Hiihtolomaleiri siis loppuviikosta, ja perjantain tuntilaiset pääsevät ratsastamaan muuhun ajankohtaan. Muistakaa myös ettei hoitohevospäivää perjantaisin koulujen lomilla!

Heli Väntsin valmennustunti lauantaina. Auli Harju on tulossa istuntatuntien teemalta 16.3. Ryhmät jo melko täynnä, kysele Riinalta paikkoja. Ja Aulia kyllä kysellään jatkossakin meille jos vaan ehtii:) Muistakaa Aulin tunneilla myös supertykätyt pienten puolituntiset! Sunnuntaina tunnin, alkeiskurssin ja valjakonalkeita pitää Eija Hietanen. Eija on sovittuna pitämään sunnuntaisin tunteja, valjakon alkeisiin pääsee siis mukaan jatkossakin sunnuntaisin, alkeiskurssi on starttaamassa ja jo täynnä, mutta uusi alkeiskurssi alkaa kyllä heti jos on tarpeeksi tulijoita (ilmoita halukkuutesi Riinalle niin kerätään porukka kasaan). Myös ns. lisätreeni/tehotreeni ryhmä muutenkin ratsastaville kisoihin tähtääville starttaa sunnuntaisin klo 13.00 sunnuntaina 9.2 alkaen (muutama halukkaista kyllä mukana nyt jo 2.3 tunnilla). Treenaillaan seura- ja harjoitustasolla kisaamaan kotikisoihin ja jos innokkaita niin lähdetään vähän muuallekin.
Jos on jotain toiveita mitä haluaisit hevosten/ponien parissa tehdä/treenailla niin kerro toiveitasi Riinalle niin katsotaan mitä voidaan toteuttaa. Innokkaita on onneksi kivasti löytynyt moneen:) Kiitos siitä! Maastakäsittelyä on ainakin toivottu, koitan houkutella JOLHY:n  yhteistyöhön asian tiimoilta ja katsotaan ketä ja mitä saadaan paikalle, vapaaehtoisia hoitamaan järjestelyjä voi ilmoittautua;)!  Ja ajokurssi jatkoa pidetään jossain kohtaa, jos haluaisit mukaan niin laita viestiä tai sano paikanpäällä Riinalle, ja ilmoita samalla jos tiedät että joku tietty viikonloppupäivä ei käy.

Tunteja on siis ti, ke ja pe (tilaa on yksittäisille/’kaksittaisille’ vakitunneilla, yksityis/pari/koko ryhmä -tunteja voi kysellä muihinkin aikoihin), lauantaisin varausten mukaan jollei ole muuta (valkut,kurssit,istutatunnit tms), sunnuntaisin ns.kisaryhmä, alkeiskurssi ja valjakon alkeet-tunnit.

Pääsiäislomaleirillä on tilaa. Kesäleireillä 6.leirille sopii yksi ja äiti-lapsi-leirillä on hyvin tilaa.

Heppaväen kuulumisista sen verran, että mammojen masut vaan kasvavat:), Lento on ollut jo tunneilla vähän osaavammilla kun on reipas kaveri, ja ’sisäänajossa’ on Primavera, nätti isohko nf-ponitamma.  Indra jää kohta mammalomalle, tekee kevyitä hommia oman intonsa mukaan (ja intoa on vielä hyvin piisannut, reipas mamma). Brandykin on käynyt tässä välissä yhden startin raveissa näyttämässä laukkataitojaan… Kevätoloa ilmassa ja hiihtoratsastushaaveet muuten hylätty tältä talvelta. Niin ja Jasu ei vieläkään tykkää Taavista, mutta edelleen menee.. taavi ei osaa kunnioittaa vanhempaansa vaan syö aina Jasun ruuat ensin ja se ei tilannetta auta. Mutta Taavi on kova leikkimään joten saa leikittää, muistakaa katsoa lasten perään että pitelevät kissaa nätisti.

 

3.2.

Tallin hiirentorjuntajoukkohin on tullut vahvistusta, pieni kissanpentu:) Jasu ei ole halukas ainakaan vielä tutustumaan, mutta tulee näillä näkymin toimeen..  Roosa nimesi pennun Taavi Tiikeriksi. Varokaa tallaamasta Taavia, eikä päästetä häntä vielä ulos seikkailemaan yksikseen!

Istuntatunnit sunnuntaina ovat täynnä, mutta ensikuun istuntatunneille mahtuu. Lauantaina 8.2. myös vierailevaa tuntien pitäjää, tervetuloa testaamaan:)

 

27.1.

Viime viikolla meillä oli tettiläinen tallilla, kiitos Lauralle! Väntsin tunti oli eilen, hevoset olivat reippaana ja tehokas tunti takana:). Aulin istuntatunneille 9.2. on vielä 1paikka, tai parikin varmaan tarvittaessa järjestyy.

23.1.2014

Vuosi vaihtunut. ja talvi saatiin. uusi vuosi potkaistiin vauhtiin mm. hakemalla Lento tallille, yksi yksityinen vaihtui toiseen, vuoden ekat rokotukset ja raspaukset takana, tunteja on onneksi päästy aika hyvin pitämään vaikka välillä pakkaset aiheuttavat muutoksia. Laitan aina muuten viestiä jos tunnit perutaan tai ’pidetään vain hyvin tarkeneville’, joten kovilla pakkasilla muista vilaista puhelinta ennenkuin lähdet kohti tallia.

Uskaltaisin lisäillä ensi kesän varsoviin Indran, ainakin kasvaneen masun tueksi tuntee jo selvästi potkuja, joten melko varmasti Indrakin on kuitenkin tiineenä:)! oikein reippaana on vielä menossa, jatkaa vielä tunneilla fiiliksensä ja jaksamisensa mukaan. Muillakin kolmella kantavalla masut ovat jatkaneet kasvuaan, etenkin Taralla jo iso. Ollaan arvuuteltu kelle tulisi tammaa ja kelle orivarsaa, katsellut olen mahan puolta, enneunia on kerrottu tallilla, ja tammojen käytöstäkin koitettu tulkita:) Selvät visiot, mutta ei taida uskaltaa julkistaa..

Alkukuusta saimme suomenhevosruuna Lennon lainaan kokeiluun josko herra sopisi tunneille, totutellaan pikkuhiljaa ja katsotaan sopiiko, jos niin isompi kalusto saisi vahvistusta. Jasmikin toivottavasti palaillee paremmin töihin vähän keväämmällä.

Aulin istuntatunneille olisi vielä muutamia paikkoja.

 

30.12.

Uusi vuosi lähenee.. onnea uudelle vuodelle kaikille ja kiitos kuluneesta vuodesta!

Hiihtolomaleirille on paikkoja! ja kesäleireillekin on tullut paljon varauksia, joten varailkaa pian jos haluatte jollekin tietylle leirille tai isommalla kaveriporukalla, että onnistuu.

Hieman kuulumisia; Prinssi vieroitettu, Rionalla ratsastajaan totutusta Viivin avustuksella ihan onnistuneesti:), ponipihaton porukka on tuntunut sopivan ihan hyvin yhteen, Kurjat kurakelit saatiin takaisin (meillä ei ole uusia hevosia, etupihan ’valkeat’ pojat vain harrastavat mutakylpyjä ja mutapainia..), talvea ikävä, tai tulis sitten kunnon kesä.. Jasmi aloitellut ravailut varovaisesti, jalka ei ainakaan vielä mitään reagoinut (ei tule silti tunneille vielä), Jasmi ressu vaan taitaa luulla että tuli kevät jo talven jälkeen ja kehitti kiiman. Jasmi olisi laihdutuskuurinkin tarpeessa taannoisen slow feeding-ruokintakokeilun jälkeen (ei toiminut..), mutta helpompaa kun aletaan päästä paremmin liikkumaan. ’Mammoilla’ (Tupsu, Tara, Riona) alkaa jo varsamahaa näkyä (ainakin toivon että se on sitäkin..). Tara olisi ensimmäisenä vuorossa huhtikuulla. Peukut pystyyn että varsat saadaan maailmaan onnistuneesti! Ei malta odottaa..

Vänstin tunnit saatiin joulukuullekin, tehokkaasti väistöjä, kenttä oli silloin vielä hieman kova jäästä, nyt ei ole jäistä tietoa enää.. tammikuulla sitten taas väntsin tunnit, ja koitetaan joskus taas kysellä Auliakin pitämään istuntatunteja, ensi vuoden alkukuukausille?

Jouluna hepat saivat porkkanat ja vähän lomailua, tapaninpäiväajelulla käytiin oman perheen voimin toki kuitenkin, tosin jo joulupäivänä ja vesisateessa tänä vuonna, kivaa oli silti ja poneilla intoa:)!

5.12.

Vili muutti maanantaina Huittisiin. Onnea uuteen kotiin!

Prinssi on viettänyt jo päiväsajat erossa emästä ja siirretään kohta vallan omaan karsinaan. Prinssi vaan kasvaa kauheeta vauhtia, komea pörriäinen! Indra muutti tallista ponipihattoon, näyttäisi sujuvan hyvin yhteiselo. Typyn on kyllä Viliä ikävä:( Muuten ponitkin viihtyvät taas paljon ulkona ja nauttivat talvisesta kelistä, Indrallekin mukavampi olla pihatossa, tallissa oli vähän kuuma kun talvikarvaa pukkasi melkoisesti:) Jasmin kuntoutus jatkuu, tuntuu olevan vähän turhauttavaa Jasmille kun ei pääse töihin.

7.11.

Jasmi ja Viki kävivät jalkaultrassa, Jasmilla pieni vaurio hankositeessä, pitäisi parantua, toivottavasti saamme Jasmin sitten pitkän sairasloman/kuntoutusjakson jälkeen ennen ensi kesää käyttöön. Vikillä oli takasessaan samassa kohtaa vaurio kun viimeksi, ei iso mutta sama kohta joten tuskin paranee kummoiseksi. Vikin tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu siis vain kevyttä toimintaa ja ensi kesänä astutettavaksi. Niin toivoin että olisi ollut jotain muuta, Viki kun oli niin mahtava ratsuponi molempiin lajeihin.

Vili on löytänyt uudet omistajat ja on muuttamassa uuteen kotiin joulukuun alussa.

Kurjat syysilmat jatkuvat aika ajoin, sateen sattuessa on hyvä varata vettäpitävää päälle! ja kerrospukeutuminen on hyvä, saat välikerroksia pois jos tulee liian kuuma ja lisää päälle jos kylmä.

27.10.

Eilinen Loimaan näyttelypäivä takana. Eilen energisenä loppuun asti jaksanut Prinssi onkin tänään ottanut extra päiväunia:) Prinssin näyttelyt menivätkin oikein hyvin, voitti luokkansa saaden Ipalkinnon ja oli vielä champion varsa:) Roosan ja Brandyn naamiaishengessä menty minihandlerikin meni kummemmitta kommelluksitta, mitä nyt yksisarviseksi puetun brandyn sarven kiinnitys vähän petti..

23.10.

Väntsin ja Auli Harjun oppeja tarjolla marraskuussa. Istuntatunneille, ja miksei Väntsinkin valmennukseen, tervetuloa uudet ja vanhat:) . Varaile paikkaa pian.

Ja Jokilaakson hevosystävien järjestämät harjoitusmatkaratsastuskisat ovat muuten 3.11. Myllymaan urheilutalolta lähtien, matkaan lähtee muutama meidänkin tallin polle ja toivottavasti paljon muita! Jos et ole oman ’maastokelpoisen’ kanssa vielä kutsua huomannut niin kurkkase Jokilaakson hevosystävien kotisivuille! Loistava tilaisuus myös tutustua mukavaan lajiin.

Kiitos viime viikon syyslomaleiriläisille, huippukiva porukka kasassa sekä päiväleirillä että syyslomaleirillä:)! Leireilemään pääsee taas ainakin 2.1 päiväleirille ja hiihtolomalla kolmen päivän leirille.

Jasmille ja Vikille on tilattu aikaa jalkatsekkaukseen ensi viikolla, ehkä sitten selviää miten jatketaan näiden kahden kanssa.

Suuntaamme Loimaalle tänä lauantaina, Prinssillä näyttelyluokka ja Roosalla Brandyn kanssa minihandleri halloween hengessä. Jälkimmäinen aiheuttaa hieman puvustuspaineita, Roosalla on tarkat toiveet.. Sunnuntaille sopii taasen tunneille vielä. Sunnuntain tuntilaiset muistakaa kellojen siirto:) Joku valaisi tuossa tallilla minuakin että sellainen on, toivottavasti muistan vielä sunnuntaina..

13.10

Lauantaina kisailtiin harjoituskisoissa Huittisissa, mukana Rints Ilonan, Miljan ja Katjan ratsuna, Brandy Roosan, Sofian ja Ronin ratsuna sekä Vili Riian ratsuna. Tänään istuntatunteja iltapäivällä Auli Harjun vetämänä. Kuvia molemmista löytyy, kurkkaa kuvia-sivulta osoite. Ja jatkoa ajateltiin pyytää Aulilta istuntatuntien merkeissä, laittelen päivää näkyviin kun on lyöty lukkoon. Tervetuloa nyt olleet kertailemaan ja uudetkin totta kai!

Jasmin toinen takajalka on turvotellut:(!, sivussa toiminnasta. Elmo palaili kuun alussa kotiin ratsun opeista. nyt menty ja mennään kotona vielä hetki Annan ratsastamana ja sitten Elmo saa ansaitun nuoren pojan palautumisloman. Rionan kanssa sitten pitäisi alkaa tehokkaammin opettelemaan toviksi, nyt treenailtu juoksutusta satula selässä ja vähän roikuttu satulan päällä.

Ensi viikolla syysloma ainakin osalla, antoisaa syyslomaa ja syyslomaleirille tulossa oleville tervetuloa ensi viikolla:) Tunneille pääsee ensi viikolla vielä sunnuntaina jos kaipailist tuntiaikaa. Syyslomalla reissaavat muistakaa ilmoittaa jos ette tule vakitunnille ti ja ke, ja perjantaiset muistakaa ettei tunteja kuin 17.45 ryhmä ja ei hoitohevosaikaa kun leiriläisiä.

29.9.

Tänään saatiin maastakäsittelyoppeja Mia Kytölän johdolla. Itse kullekin jäi päivästä varmasti jotain käteen ja uutta puhtia hevosten kanssa maasta käsin toimivuuden parantamiseen. Kiitos vetäjälle ja kurssilaisille! Hieno kelikin onneksi saatiin.

Eilen tallilla oli päiväleiri, hienosti sujui tyttöjen kanssa ja paljon ehdittiin päivän aikana puuhailla:) Ja kisareissussa tallin poneista Typy Rauhan ja Kekan kanssa Laviassa. Hienosti oli mennyt vaikka vauhtia piisannut päivässä, ei pudotuksia Typylle:)Facebook sivuilta taitaa Katjan toimesta löytyä kuviakin.

Match Show myös takana 21.9,. muutamiin kuviin löytyy linkki kuvia-sivulta. Mukana siis Viki ja Prinssi, Brandy, Typy ja Ruby tallin poneista. Kiitokset esittäjille ( Rauha, Alina ja Riia sekä Marko ja Roosa) ja kaikille muille avustaneille! Kiva päivä, kelikin oli ok ja hienoa harjoitusta reissaamiseen hevosille.

Uusista kisamahdollisuuksista tulossa infoa ilmoitustaululle. ja istuntatunneille vielä paikkoja.

18.9.

Tuntsa vietiin eilen Maijalle Ruskon kaveriksi, toivottavasti löytäisi sieltä uuden kodin:) Tuntsa meni autoon niin hienosti! Ja heiniä seurana riitti, ensi matkustus meni kuin konkarilta.

Alkukuusta oltiin Mustialassa Roosan ja Brandyn kanssa helpon riding classin finaalissa. Samalla vähän katselemassa muita päivän osallistujia, nuoria poneja näyttelykehässä ja muita käyttöluokkia.Ensi vuonna sitten tavoitteena päästä pikkuisen enemmän kisaamaan käyttöluokkia, ja näyttelykehäänkin olisi kyllä kiva joku viedä niin tulisi taas muidenkin arviota poneista.

Maastakäsittelykurssilla on vielä tilaa, ja istuntatunnit tulossa – ilmoittautumaan!

Lauantaina on mahdollisuus nähdä monta tallin ponia kaalisaaressa klo 11 alkaen Jokilaakson hevosystävien match showssa. Prinssin pitäisi olla ensimmäisenä kehässä, mitenköhän meidän vaavi käyttäytyy.. Mukaan pitäisi olla tulossa kivasti osallistujiakin. Kaikki kykenevät paikalle viettämään hevostentäyteistä päivää ja nauttimaan hevosystävien puffetin antimista!

1.9.

Tallilla avoimet ovet-tapahtuma tänään. Karmea keli hieman karsi väkeä, valjakon/ratsukon tarkkuus kisat saatiin kisailtua kuitenkin vaikkakin melkoisen kosteissa oloissa, tulokset löytyvät tuloksia-sivulta, ja pienet pääsivät talutusratsastukseen. Samaisia perheen pienimpiä ei tuntunut sade haittaavan vaan hauskinta oli nimenomaan lammikoissa hyppely:)

 

24.8.

Tänään kisailtiin tallilla esteissä kauniissa kelissä. Kisaajia oli peräti 38. Hienosti sujui, upeita loikkia, vauhtia ja siistejä ratoja:) Kiitos kaikille talkoolaisille sekä kisailijoille jotka molemmat teitte päivästä mahdollisen. Tervetuloa sitten taas seuraaviin kisoihin, esteiden teemalla varmaankin ensi vuoden puolella. Ja Jokilaakson hevosystävät järjestävät ainakin match shown kaalisaaressa vielä tänä syksynä.

Tulokset löytyvät sivuilta. Todella hienoja suorituksia saatiin, puomiluokassa nopeisiin käännöksiin pystyvät pienet shettikset veivät kärkisijat pienien ratsastajiensa kanssa, Aada ja Wissy voittoon, toisena Julia ja Ylva ja kolmantena Juuli ja Brandy. Erikseen palkittiin siistein suoritus/parhaat tiet, jonka palkinnon pokkasi ansaitusti Helga ja Vikke. Luokan nuorimmat taisivat olla vasta 3-v ja osallistuivat taluttajan avustamana, mutta sitäkin innokkaampina!  Ristikkoluokassa voittoon ratsastivat vauhdikkaasti Rauha ja Typy, toisena Kekka ja Brandy ( ja meiän Brandy teki ihan mahtavia loikkia! Ihan suotta olen väittänyt ettei ole mikään estetykki, Brandy oppii ihan kaiken:)), kolmantena Anni ja Katarina. Kolmantena ja viimeisenä luokkana kisattiin 40-70cm luokka, jossa voittoon äärettömän nopeat Emilia ja Didi, toisena ja kolmantena Saara Junnila hevosilla Estrella II ja R.R Mariori. Luokkaan mahtui paljon puhtaita suorituksia eikä yhtään hylkyä.

Ja jos saitte hyviä otoksia niin pistäkää mulle; starrtalli@hotmail.fi niin saadaan sivuillekin. Tuloksien yltä löytyy osoite jossa mun napsimat hyvin keskinkertaiset kuvat, kaikista yritin kuitenkin napata kuvan, toivottavasti hyviäkin joukossa.

18.8.

Eilen treenailtiin esteitä Helin johdolla. Tänään kisareissussa Huittisissa Typyn, Brandyn ja Rintsin kanssa, ratsastajina Rauha, Riia, Anni, Kekka, Sofia, Roosa ja Katja. Reissussta selvittiin hyvin, Rintsinkin ekat kisat kotitallin ulkopuolella:) Nyt treenaillaan ensi viikko sitten ahkerasti tallin omiin kisoihin, muistavathan tallin ratsastajista kaikki halukkaat ilmoittautua tallin ilmoitustaululla olevaan listaan? Ja Riinallekin voi vielä soitella ja vielä ehtii osa väestä ilmoittautua tunnille tullessaankin.

Riona ja Tupsu kävivät tässä välissä ultrassa ja jälkikasvua odotettavissa ensi vuodelle jos kaikki sujuu hyvin! Indran kanssa ei tänä kesänä onnistuttu, on haettu kotiin ja palailee ’työelämään’. Mutta kolme irlannincobvarsaa olisi ainakin aluille saatettu, nyt vaan peukut pystyyn että kaikki pysyvät matkassa.

9.8.

Susu matkasi takaisin entisen omistajan Anniinan hoiviin ja samaa matkaa tallille haettiin uusi irlannincobtamma. Vähän pienempi ja eri värinen tytteli:) Ensi kesänä ajatuksissa sitten astuttaa Elmolla, ja tässä petraillaan varmaan vielä vähän ratsastusopintoja Rubyn kanssa ennen sitä.

Oma jalka vielä toipilaana. Viki tulee mammalomalla pikkuhiljaa ’työelämään’ taas mukaan, varsan sallimissa puitteissa. Ponikerhot starttaavat syyskauteen sunnuntaina. Päiväleiri luvassa syyskuulle, syyslomaleirillä vielä paikkoja, kisailuja suunnitelmissa, alkeiskurssilla vielä paikka! ym ym. Paljon toimintaa syksyyn. Tunneillekin vielä paikkoja, joten tervetuloa.

1.8.

Prinssin jalka käytiin joku aika sitten ultraamassa ja ei ollut tullut mitään vaurioita jänteisiin tms. Asian ’kunniaksi’ tulikin sitten seuraava jalkapotilas, tällä kertaa onneksi vain minä, revähti nilkan nivelsiteet, mutta eiköhän tästä pikkuhiljaa toivuta. Ei kannata ihmetellä hidasta tallinpitäjää.. Tunnit pyörivät normaalisti.

Viimeinen leiri starttaa nyt viikonloppuna, joten ei tunteja silloin. Tiistaista lähtien taas normaalitunnit ja uusiakin ryhmiä kasataan, syyskausi 2013 alkaa (kausiamaksua ajatelleille tiedoksi). Paljon tapahtumaa sun muuta tulossa, etusivulla listattujen lisäksi koitetaan saada hevoskouluttaja Mia Kytölää pitämään kurssipäivää hevosen käsittelystä, kaikille yhtään hevosten kanssa tekemisissä oleville olisi hyvää ja tarpeellista oppia tarjolla ja muutama hevonenkin mahdollisine ongelmineen mahtuu mukaan! Neuvoja varmasti kaikenlaisiin ongelmiin ja tilanteisiin kunhan vain saadaan päivä kasaan!

22.7.

Tallilla kaikenlaista tiedossa, katso etusivulta, mm. ratsastuksen alkeiskurssia, ajokurssia, valmennusta ym.

Prinssin jalka on parantunut alkuvaikeuksien jälkeen hyvin. Tara on lähtenyt Leenalle ja Riitalle kokeiluun. Leireistä aloitellaan toiseksi viimeistä, viimeiselle leirille olisi vielä paikka. Kiitos taas tässä välissä olleiden leirien porukoille mukavista leireistä!

30.6.

Kesäleireillä 7, ja 8. vielä paikka, varaa pian!

Heposet viettävät ansaittua lomaa ensi viikon. Tunneille voit kysellä aikaa taas esim sunnuntaille 14.7. Huom: perjantaina 12.7 ei tunteja.

Varsa on vuorostaan telonut itseään, sai ikävät haavat jalkaansa sähkölankaan sotkeuduttuaan, eläinlääkärin tulo kesti iltamyöhään, alinta haavaa tikattiin ja varsan jalkaa hoidellaan että haavat paranisivat, varsaressu, toivotaan että paranee hyvin! Prinssi on oikein terhakka ja reipas poitsu jo, eli toivottavasti tästä hyvin selvitään. Vielä kun olisi se umpilaudoitettu laidun varsalle sitten kun päästään taas ulos..

Muita heppakuulumisia; Tallille muutti uusi yksityinen heppa. Ja Tara on ultrattu tiineeksi Elmosta ja lähtee tässä jossain vaiheessa koeajalle mahdolliseen uuteen kotiinsa. Indra on vielä oriin luona. Susun haava on hyvin parantunut ja pääsi myös laitumelle muun poniporukan kanssa.

19.6.

Ajokurssin jatko polkaistiin käyntiin maanantaina, huomenna olisikin sitten tarkoitus lähteä radalle katsomaan ponien kanssa. Ensi viikolla kesän kolmas leiri, vielä olisi peruutuspaikka tarjolla jollekulle.

Katarina on löytänyt tutut uudet omistajat ja jää ponipihaton laumaan asustelemaan. Mitä parhain ratkaisu näin kun Katsusta on ollut hieman vaikea ajatella luopua.

Rintsi on palaillut tunneille viime viikolla, nyt on Susu saanut jalkaansa haavan laitumella ja antibioottikuurilla.

Sivuilta löytyy kuvia kisoista ja kuvia-sivulle on lisäilty kasa muita kuvia (kiitos Riitalle kuvailusta). Jos joku saa huippuotoksen tallilta niin voi muuten laitella vaikka sähköpostiin niin kiva saada aina vähän uusia kuvia sivuillekin:) Alueviestissäkin lyhyesti tuloksia kisoista ja kuva tänään.

Vikin varsa, jonka Roosa nimesi ’Prinssiksi’ kasvaa huimaa vauhtia ja harjoittelee jo kovasti tulevaisuutta varten laukkapätkiä ja vähän pukkihyppyjäkin emon vierellä, ja välillä jo ihan eri puolella laiduntakin. Myyntiin tämäkin varmaan tulisi kun ei tammavarsaa vielä saatu, mutta hieman tekisi mieli pitää moinen söpöliini itsekin..

9.6.

Ensimmäinen kesäleiriviikko takana. Ihan mukavasti sujui, ja ’uhkailivat’ tytöt tulevansa ensi vuonnakin:) Kiitos kivoille leiriläisille.

Tänään kisattiin myös harjoituskoulukisat tallilla, tulokset löytyvät sivuilta ja kuvia lisäilen kunhan kerkiän. Saatiin kisata mitä parhaimmasssa kelissä. 26 kisailijaa, hieno päivä ja arvokasta kokemusta tulevia koitoksia varten. Päivä alkoi raviohjelmalla, jossa 14 osallistujaa. Parhaimmat pisteet kahmivat Milja Vilillä ja Eveliina Vilillä, toisena pisteen päässä Emma Vikellä, muutkin hienoilla pisteillä ja hyvät hienot suoritukset, monilla ekat ratsastuskisat! Toisena luokkana hec:tä, seitsemän ratsukkoa, voittoon Ilona ja Susu, meidän junioriponi kunnostautui ekoissaan tekemällä oikein hienon radan Ilonan kanssa:)! ja Tupsu toisena Johannan ratsastamana ja kolmantena Anna ja Junnu. Kolmannessa luokassa olikin sitten jo enemmän muistamista, pitkähkö ohjelma heb:tä. Viisi kisailijaa, Voittoon Emmi ja Kihi, toiseksi Kata ja Jasmi ja kolmantena Katja ja Kihi. Toivottavasti kaikki ovat suoritukseensa tyytyväisiä ja ainakin kaikille hyvää kokemusta tuleviin! Kiitos kaikille kisaajille, Jokilaakson hevosystäville ja kaikille talkoissa mukana olleille/mukaan joutuneille.

Sitten se vielä ihanampi uutinen; Viki varsoi yöllä ihanan ruskean oripojan:) Äiti ja vauva näyttäisivät voivan hyvin ja maito maittaa:)

13.5.

Muutama paikka vielä kesän leireillä! Lisäksi ajokurssille on suunniteltu edellisten kurssilaisten toiveesta jatkoa:) Kesäkuussa 17.6 olisi ajatus kurssi aloittaa. Ja uusi peruskurssi elokuussa ajamisen tiimoilta tulossa.

Tara on ollut koulutuksessa, tuli nyt kotiin, juuri sopivasti kun oli kiimassa, tapaamiset Elmon kanssa muutamana iltana, ei ehkä ihan pikatapaamisia kun Elmo oli alkuun hieman pihalla asiasta… Taran pitäisi lähteä sitten kun on todetusti tiineenä takaisin pillikistöön koeajalle Mialle. Indrakin olisi suunnitelmissa viedä Winstonin tykö viikon loppupuolella että ehtii seuraavaan kiimaan. Vikin laskettu aika olisi juhannuksen tienoilla, toivottavasti kaikki sujuu hyvin ja saadaan yksi varsa tällekin kesälle.

Rints teloi vuorostaan jalkansa, sai mukavat naarmut ja vähän turvottelee, putsaillaan ja kylmäillään, sai lääkekuurit myös, lähtenyt paranemaan ainakin näillä näkymin ihan mukavan oloisesti nyt. Tunneilta siis hetken syrjässä. Vikke taasen on saanut sitten hieman enemmän jo toimia tunneillakin, tykätty on.

Brandyn ja Katarinan kanssa käytiin tässä välissä Lahden poniraveissa, ei menestystä tullut mutta siistihköt juoksut kuitenkin, Riian ensimmäinen startti ja Katarinan eka virallinen – ei mitään kommervenkkejä, joten vaikka vauhti ei niin päätä huimannut niin kaksikkoon täytyy olla oikein tyytyväinen:) Lisäksi oltiin Lempi Racing teamin ja kivitallin järjestämissä koulukisoissa alkukuusta. Tupsu, Typy ja Katarina lähtivät matkaan. Katarinan raviohjelma Annin kanssa hienosti, Kekan kanssa hieman itsepäisyyttä hec-ohjelmassa. Katsun ekat koulukisat. Typyn kanssa jäi verkka hieman lyhyeen mutta Riian kanssa radan selvittivät, ja oli varmaan Typynkin ekat koulukisat? Tupsu pelkäsi kaiutinta radan varressa, muuten hieno suoritus. Arvokasta kokemusta kaikille. Kisamahdollisuuksista koitan muuten laittaa tietoa ilmoitustaululle, voidaan aina välillä lähteä johonkin lähellä jos lähtijöitä olisi.

26.4

Kesäleiripaikat alkavat täyttyä, muutamalla leirillä vielä tilaa, varaa paikkasi pian jos haluat leireilemään:) Myös päiväleirejä mahdollista järjestää kesällä. Ajokurssit tänä viikonloppuna, hyvin on saatu porukkaa kasaan. Vänstin tunneilla vielä muutama paikka.

Ponikerholaisten kanssa mentiin agilitya pukukisa-hengessä. Pienet keppareilla ja isot ponejen kera. pienistä parhaan puvun palkinnon voitti Emma-kissa, ja agility sujui kaikilta hienosti. Isoista parhaaksi puvuksi äänestettiin Helga-pupu. Agility sijoitukset jaettiin tyylipistein, 1.Riia&Susu, 2. Kaislakerttu&Katarina, 3.Anni&Susu. muillakin hienot suoritukset! Poneistakin muutamat oikein kunnostautuivat luultavasti ensikertalaisina agilityssa, Susukin oli sekä Riian että Annin kanssa sijoittunut:) Kuvia tulossa kotisivuille myöhemmin.

Uusi asukas eestinhevosruuna Vikke on myös saapunut. Jillistä on tykätty uudessa kodissaan, toivottavasti saamme Vikestä Jillin tilalle tunneille ison ponin/pienen hevosen, kokoa ei ole montaa senttiä enempää kuin Jillillä mutta massiivisempi on. Ja Indran jalka ei ole enää turvottanut, mutta lomaillaan varoiksi vielä.

 

20.4.

Jillin kanssa käytiin ultraamassa jalkaa maanantaina, saattaa parantua, tai sitten ei, ainakin köpöttelykuntoon, mutta kun ikääkin alkaa jo olla Jill muuttikin ’eläkekotiin’ sannalle suodenniemelle Vinkun kaveriksi tostaina, toivottavasti viihtyvät yhdessä. Jilliä tulee kyllä ikävä.

Indra on sitten seuraava kun on saanut siipeensä, toinen takajalka turvoksissa, kylmäillään ja seuraillaan, Indra on nyt pois tunneilta. Onkohan komentanut tarhakavereita turhan kovasti vai miten on satuttanut ei ole varma.

14.4.

Eilen treenailtiin istuntaa Auli Harjun opeissa luennolla ja ratsastustunneilla. Pieni vesisade ei liiaksi haitannut ja saatiin uusia ajatuksia ja treeniä ratsastuksessa siihen tärkeinpään, istuntaan. Voin suositella kaikille jos toisen kerran saamme vastaavan kurssipäivän kasaan:)

Eilen illalla/yöllä kotiutui myös uusi hevoskokoinen vahvistus joukkoihin, Jasmi.

9.4.

Istuntakurssille vielä yksi paikka!

Kisamahdollisuuksista innokkaille infoa ilmoitustaululla.

Nelijalkaisten kuulumisia; Ihana Monza-poni lähti kohti mahdollista uutta kotiaan. Indra on tuntunut kotiutuvan meille hyvin, kova hörisemään ja tykkää kun hoidetaan:) Susu on myös ollut pari kertaa osaavammilla ratsastajilla tunneilla, ja tulee tuntikäyttöön enemmän kesällä. Tara on lähdössä hetkeksi lisäkoulutukseen. Brandy kävi yhden startin raveissa laukkailemassa:( tässä välillä, kentällä laukannostoissa ratsain on taasen edetty mukavasti Brandyn kanssa. Kukka sai pienen tällin ja teloi silmänsä toissapäivänä kun piti ryntäillä hevosten jalk0ihin, eläinlääkärille käytiin näyttämässä ja silmätipoilla ja kipulääkkeillä mentiin, nyt näyttää jo paremmalta ja on jo oikein reipas ja (yli)energinen, ottaa takaisin yhden rauhallisemman päivän välissä.

Ja talli on nyt virallisesti SRL:n hyväksymä harrastetalli, ratsastajille on vakuutukset ym. Säännöllisesti ratsastaville suositellaan green cardia tai SRL:n jäsenyyttä, laitan asiasta lisäinfoa ilmoitustaululle ja nettisivuille lähiaikoina.

19.3.

uusi shetlanninponivahvistus siitostammaksi ja tunneille haettiin eilen illalla, Indra.

Jillin jalan turvotus oli laskenut jo eilen, ja liikkuminenkin alkaa jo sujua paremmin, toivotaan parasta ja katsotaan rauhassa miten etenee.

17.3.

Perjantain tyrviksestä löytyvät myös estekisojen tulokset:)

Jillin jalka selkeästi vieläkin kipeä ja turvoksissa ja kuuma, kunhan turvotus laskee niin soitellaan ultrausaikaa jalalle ja katsotaan miltä näyttää.. Pidempi sairasloma taitaa ainakin tulla Jillille.

Väntsi piti tunnit tänään, ja pyydetään taas ensi kuussa joku viikonloppupäivä pitämään tunnit. Ensi kuussa tulossa istuntakurssi (vetää CRI tason ohjaaja) yhteistyössä jokilaakson hevosystävien kanssa, lisätietoa tulee tallin ilmoitustaululle ja ehkä nettiinkin.

14.3

Toinen voiton puolella niin taas tapahtuu. Jill sai hokkikengästä osuman takasääreensä ja on nyt muutamat päivät sairaslomalla, sitten katsotaan selvittiinkö säikähdyksellä vai saadaanko taas jännepotilas talliin.. Ikää rouvalla vaan jo niin reippaasti ettei ennuste jännevammassa varmaan kovin hyvä. Eläinlääkäri olikin jo valmiiksi soiteltuna raspailemaan ja rokotteleen kun tapahtui. Huoleton OLISI hevoseton.. Brandy on onneksi jo syönyt ja juonut hyvin, menetetyt kilotkin tulevat toivottavasti takaisin (onneksi oli vähän varalla), ja Vikin jalka on ollut ok, mammaloma pukkaisi päälle seuraavaksi vikillä:) Vielä kevyesti liikutellen:)

Sunnuntaina olisi Väntsin tunneilla tilaa, nyt kokeilemaan jos vaikka pitäisi joskus meillä koulu tai estevalmennusta!

Sarkolanlahdella käytiin jääraveilemassa sunnuntaina, Brandyn vakikuski Etta ei päässyt ja ohjastamaan saatiin Anna Sulin, laukat vain kiusasivat pahasti, neljäs sija. Katarinakin pääsi kokeilemaan ekan kerran raveissa oloa! Anni Järvinen ohjasti, ja Katsu oli hyvin terhakkaana ja reippaana liikkeellä. Vähän jännitti vielä. Hieman pelkäsin että kova lähtö (3.10paalu) aloittelevalle että joutuu juoksemaan yksin, mutta Katsulla oli onneksi juoksuseuraa, sijoitus 6. seitsemästä lähdön ponista. Katarina tykkäisi kyllä ravitouhuista, eli eiköhän niitä jatketa pikkuhiljaa. Pitkän pohdinnan jälkeen Katarina olisi kyllä myytävänäkin jos löytyy sopiva koti.

7.3.

Tallin asukeissa hieman muutoksia. Essi muutti harrastehevoseksi Lapualle, ja sieltä tuli meille tilalle 4-vuotias ponitamma Susu, ratsastuksessa osaa perusasiat ja ajettu on, kun kokemusta vielä vähän karttuu niin toivottavasti saamme Sususta kivan tuntiponin.

2.3.

Harjoitusestekisat takana, ehdittiin juuri ennen lumimyräkkää saada kisat päätökseen. Talvisessa pakkassäässä kisailtiin. Puomiluokka aloitti, 12 kisailijaa, kaikki selvittivät radan hienosti. Kaikki osallistujat palkittiin ruusukkeella ja tavarapalkinnolla. Toisena ristikkoluokka, jossa kahdeksan osallistujaa, kolme parasta saivat kotiinviemisiksi pokaalit ja kaikki saivat ruusukkeet. Viimeisenä 40-60cm-luokka jossa myös kahdeksan osallistujaa, pokaalit kolmelle parhaalle ja kuudelle ruusukkeet. Kaiken kaikkiaan hienoja suorituksia, arvokasta kokemusta ja harjoittelua, iloista menoa, mahtavia hyppyjä, jännitystä ja vähän vauhdikkaitakin tilanteita, kaiken kaikkiaan kivat kisat! Tallin ja järjestäjien puolesta olimme tyytyväisiä kisapäivään. Kiitoksia jokilaakson hevosystävien porukalle, muille auttaneille sekä tietenkin kilpailijoille (sekä ratsastajille että ratsuille:)). Koitetaan järjestää seuraavat harjoituskisat kesemmällä sekä kouluratsastuksen että esteratsastuksen saralla.

Tulokset ja kuvia löytyy sivuilta!

16.2.

Brandy on ollut koko viikon kipeänä, useampaan otteeseen on eläinlääkäriäkin käynyt mahavaivojen vuoksi, toivottavasti alkaisi tokenemaan.. Pienillä ratsastajilla taitaa olla jo ikävä brandya..

Typy on mennyt ihan mukavasti, varmaankin saamme uuden ponivahvistuksen siitä.

Estekisoja varten on tunneilla jo harjoiteltu, talllin ilmoitustaululta löytyy lista johon voi ilmoittautua. Ajokurssi pidetään viikonloppukurssina huhtikuussa, mukaan sopii ja taitaa tulla kurssi kasaankin. Heli Väntsi koitetaan myös taas saada pitämään tunteja, esim 10. tai 17.3 jos saadaan porukkaa kasaan, ilmoittaudu Riinalle!

31.1.

Russponitamma Typy tuli meille koeajalle, toivottavasti tulevaksi ratsuksi tunneillekin. Typy sopi hyvin pihaton porukkaan ja Vili on vallan rakastunut uuteen tyttöseen. Rints on hieman jo ollut tunneillakin aikuisilla, kiva herkkä kaveri ratsastaa.

Tallilla järjestetään harjoitusestekisat lauantaina 2.3. Kaikille halukkaille varmasti löytyy sopivaa luokkaa (luokat puomiluokasta alkaen). Kysele Riinalta lisää jos haluaisit osallistua esim tallin hevosella, katsotaan kuka olisi sopiva ja järjestetään niin etteivät kaikki ole menossa samalla ponilla:) Samallakin voi toki pari ratsastajaa startata. Lisätietoa tulossa tallin ilmoitustaululle ja nettisivuille.

Ajokurssi muuttaa luultavasti vähän muotoaan ja ajankohtaa. Tulossa myös jokilaakson hevosystävien kanssa järjestettävä istuntakurssipäivä jonka vetää CR I-tason ohjaaja hieman keväämmällä. Muidenkin aiheiden tiimalta koitetaan järjestää kurssipäiviä keväämmällä ja kesällä. Ehdota jos on jokin aihe mikä erityisesti kiinnostaisi, ja varsinkin jos tiedät jonkun osaajan kuka voisi kurssipäivää vetää.

20.1.

Olemme taas saaneet uuden vahvistuksen tallin poneihin. Ratsuponi ( 144cm) Jill muutti meille Lahdesta perjantaina. Jo konkari tuntiponina. Essi taasen lähti kokeilemaan eloa Torren seurana Suodenniemellä päin, koeajalle.

Lapinporokoira Kukka kasvaa vauhdilla, ja tervehtii mielellään tallilla kävijöitä aina tallilla ollessaan (onpa koittanut joskus lähteä jonkun mukaankin, mutta toivottavasti viihtyy kuitenkin tallilla tulevaisuudessakin..:) Tuntsa, shettisoripoikamme on kasvanut, myös mahastaan, kovaa vauhtia myös, ei ole vieläkään löytänyt uutta kotia, joten jos tarvista maailman suloisimmalle pikkuoripojalle jollakulla niin mainosta:)

Ilmoittautujia ajokurssille myös kaivataan!

12.1.2013

Hyvää vuotta 2013 kaikille.

Ponikerhot alkavat taas huomenna. Tallille on tällä viikolla saapunut pari uutta asukkiakin. Tallilla on uusi vahti, lapinporokoira ’Kukka’ (toistaiseksi varo tallaamasta päälle jos pyörii tallilla:)) sekä uusi heppa, eestinhevosruuna Rints. Rints totuttelee ensin uuteen ympäristöön ja tulee tunneille vasta vähän myöhemmin.

10.12.

Eilen oltiin Brandyn kanssa taas pitkästä aikaa raveissa, ja hienostihan se meni:) Brandy voitti lähtönsä.

Lauantaina olivat Helin tunnit, tammikuussa seuraavat jos saataisiin vaikka enemmän väkeä kasaan. Ja noin kerran viikossa tunteja pitää ratsastuksenohjaajaksi valmistumassa oleva Amanda, eli pikkuisen vaihtelua tuntien pitäjissä saatavilla:)

Vili on tuntunut kotiutuvan hienosti ja sopinut hyvin porukkaan. Essikin alkaa olla kotiutunut, joskin ratsuopinnoissa on työtä. Katarina ja varsa ovat olleet erillään jo päivät, vieroitusvaiheessa. Hyvin tuntuvat pärjäävän vaikka toisten perään vähän huudellaan. Liira on saanut uuden kodin.

Ratsastustuntien hintoihin on tulossa vuoden alussa pieni korotus (vuoden loppuun mennessä ostetuilla ratsastuskorteilla menee toki alkuvuosi samaan hintaan). Kesäleiriajankohdat myös julkaistu, ja alkuvuodesta on tavoitteena pitää ajokurssi jos vaan kiinnostuneita riittää.

Joulunajan tunnit voidaan pitää aika normaalisti, voidaan siirrellä valoisaan aikaan ne mitkä tuntilaisille sopii. 24. ja 25.12 pidämme kuitenkin joululoman. Tapaninpäivänä tervetuloa taas hevostelemaan. Uusia tuntilaisia sopii niin yksittäisiin kertoihin kuin säännöllisille viikkotunneillekin, tervetuloa!

6.12.

Hyvää itsenäisyyspäivää! Lumet ja pakkaset saatiin, kyllä niitä jo kaivattiinkin. Hevosetkin tykkäävät kun ei ole niin mutaista ja pääsee pyörimään hangessa:)

Tallilla uusi poni, risteytysponiruuna Vili. Vili muutti meille nokian ratsastuskoululta, jatkaa tuntiratsun toimea meillä. Toinenkin uusi tulossa tammikuussa, hieman isompi.

28.11

Hieman muutoksia heposissa tallilla; Liira lähti maanantaina koeajalle toivottavasti tulevan omistajansa hoiviin:) Ja tallille kotiutui ti-iltana pieni sievä lv-tamma Essi. Essi petrailee ratsunopintojaan ensin, tavoitteena saada tunneille mukaan tulevaisuudessa. Vielä olisi etsinnässä yksi ’hetivalmis’-ratsu Liiraa paikkaamaan.

Sunnuntain ponikerhoissa harjoitellaan pienten ja isojen kanssa ainakin letittämistä. Mukaan sopii uusiakin! Muistakaa ilmoittautua halukkaat ajoissa myös Heli Väntsin ratsastustunnille 8.12. Toivottavasti saadaan väkeä kasaan ja päästään jatkossakin silloin tällöin ’ammattimaisempaan oppiin’.

16.11

’Vierailevaa’ tuntien pitäjää suunnitteilla, ilmoittele rohkeasti tallilla jos haluaisit varata  paikkaa tunnilta tai esim vaikuttaa päivään. Ja myyntiin olisivat tulossa blue chip rehut hevosille.

Sitten surullisia uutisia; jouduimme jättämään hyvästit Topi-koiralle.

8.11.

Ponikerhot kohtaan lisäilen kevätkauden ponikerhopäivät, jatketaan joka toinen sunnuntai:) Muistakaa pienet ponikerholaiset keppari mukaan ensi kerralla ja isommat ratsastuskypärä jos omistat. Miettikää myös mahdollisia toiveita jo kevätkaudelle mitä haluaisitte käydä läpi/tehdä.

Ja muistakaa pukeutua lämpimästi tallille, kelit välillä jo aika vilpoisat.

20.10

Viime viikonloppuna oltiin ponien kanssa vähän kisailemassa, Huittisissa lauantaina puomi/ristikkoluokkaa Brandyn ja Monzan kanssa, sunnuntaina Monza kävi vielä kouluratsastuskisoissa Laviassa. Ihan nätisti ponit menivät:)

Tallilla on taas uusi asukki; 2-vuotias Irlannincobori Elmo jota kävimme katsomassa jo viime kuussa haettiin torstaina.

Katarinan varsa on kasvanut kovasti, tuntuu kasvavan sekä kokoa että mahaa tällä hetkellä.. Kiltti ja ihana poika, ja olisi myytävänä hyvään kotiin.  Komeat talviturkit tekevät jo tuloaan, etenkin poneilla jo aika kunnioitettavat:) Toivottavasti päästäisiin vaan pian tästä kura-ajasta, vettä on tullut jo ihan riittävästi..

29.9.

Seuraava ponipäivä lauantaina 3.11. Päiväleiriä muistuttava hitusen lyhyempi paketti perheen pienemmille, kivaa ponien parissa,pääsee taluttamaan ja harjailemaan, ratsastamaan ja kärryajelulle.

Ponikerhoissa pienillä kepparit mukaan 7.11. Ja isojen kanssa kokeillaan vähän poniagilitya. Omat kypärät mukaan jos on:)

Mätsärit käytynä Brandyn ja Taran kanssa tänään. Ihme kyllä sateettomassa kelissä:)! Sinisin ruusukkein tällä kertaa, mutta mukava päivä oli ja ihan hyvät kirjalliset arvostelut saatiin.

19.9.

Harrastemessuilla sunnuntaina ratsastustunnin voitti Iida Tuomi.

Ponipäivä siirtyy viikolla eteenpäin ensiapukurssini vuoksi. Se on nyt ajateltu pitää 13.10, ja osallistujia mahtuu hyvin mukaan.

Ja ponikerho-ohjelmasta sunnuntaille; pienille luvassa kärryajelua ja isompien kanssa koitetaan ohjasajoa. Omat kypärät voi ottaa mukaan keillä on.

14.10 olisi Laviassa kouluratsastuskisat, suuntaamme niihin ja kaksi tallin hevosista mahtuu koppiin, Monza olisi ainakin tulossa ja toinen ratsastaja sopii vielä Monzalle. Toiseksi kisoihin voisi lähteä vaikka Tara, ilmoitustaululla tallilla lisätietoa.

Riona oli tehnyt sununtai-iltana ilmeisesti liian läheistä tuttavuutta rupisammakon kanssa. Turpa oli palovammoilla. Nopeasti on onneksi parantumassa vaikka pahalta näyttikin, nyt on enää muutamia rupia. Ei ole hevosten kanssa ennen tällaista sattunut vaikka monenlaista onkin nähty..

7.9.

Syksy saapuu. Tunnit kannattaa varailla ajoissa ja vakitunti on varmin keino varmistaa että pääset ratsastamaan silloin kun haluat:) Seuraavalla kertaa ponikerhossa vähän ratsastuksen teoriaa, pienillä lisäksi harjaamista ja taluttamisharjoituksia, isoilla katsotaan varusteita ja niiden huoltoa. Tervetuloa uudetkin mukaan:)! Myös ponipäivään 6.10 kaivataan osallistujia, kivaa puuhailua ponien parissa tiedossa!

Brandy ei ollut edellisenkään yrityksen jälkeen tiineenä, yritetään tulevina vuosina ehkä uudestaan. Vikiin siis kaikki toivo että saataisiin tallille pieni varsa ensi kesällekin:)

19.8

Vanhat kotisivut eivät vieläkään pelitä, joten saanen heittää hyvästit niille. Hieman nämä sivut takkuavat kuvien lataamisessa ja tekstit hyppelevät välillä, mutta koitetaan pärjätä:) Tallilla on muuten taas uusi asukki, iso torinhevostamma Liira. Liira on tallin jätti, mutta oikein kiltti ja rauhallinen:) Tunneilla mukana. Viki on ultrattu tiineeksi, Brandyn kanssa käytiin vielä kertaalleen tapaamassa Martinia ja toivotaan parasta!

Uusia tuntilaisia sopii, samoin ponikerhoon mahtuu vielä oikein hyvin, tervetuloa. Ensi kerralla ponikerhossa alustavassa ohjelmassa ajateltu pienille talutusratsastusta ja isojen kerhossa pääsevät halukkaat menemään hieman ilman satulaa. Katsotaan ehdimmekö sitten vielä ratsastuksen teoriaa lyhyesti.

15.8.

Entiset sivut.in kotisivut ainakin toistaiseksi kadonneet! Yritin siirrellä materiaalia tänne, vielä hieman vaiheessa.

1.8.2012

Jätimme hyvästit Sepsille, 22-vuotiaalle vanhalle herralle. Viidentoista yhteisen vuoden jälkeen ei ollut helppoa luopua rakkaasta ystävästä, mutta Sepsi laukkailee nyt vihreämmillä niityillä ilman vaivojaan.

Vikin jalkaa katsottiin ultralla, jänne onneksi vain hieman vaurioitunut, ei poikki. Toivottavasti saanemme Vikin sitten muutaman kuukauden kävelykuurin jälkeen takaisin kuntoon.

Tallille on muuttanut myös uusi asukki, iso shetlanninponitamma ‘Monza’.

22.7

1.-3.8. leirillä on vielä tilaa. Ponikerholaiset; sunnuntaina kesäjakson viimeinen ponikerho, keppihepat mukaan pienten kerholaisille kellä on, ja isoista ketkä haluavat ottaa mukaan. sitten kyllä jatketaan ponikerhoja joka toinen sunnuntai edelleen 12.8. alkaen, tervetuloa mukaan puuhailemaan ponien ja hevosten parissa!

Viki on vieraillut Oskarin tykönä ja Brandy ultrattiin tyhjäksi ja käytiin taas Martinia tapaamassa. Toivottavasti tähän kiimaan tärppäisi molemmilla tytöillä..

Lauantaina oltiin Huittisissa riding classeissa Brandyn kanssa, Roosa ja Riia ratsastivat helppoa ja keskivaikeaa riding classia. Vettä taas vähän sateli, vesisade tuntuu kuuluvan mukaan aina kun tänä kesänä ollaan oltu kisaamassa, ja muutenkin..

15.7

Torstaina Vikillä oli laitumelta tullessa toinen takanen kuuma ja paksu,  ilmeisesti jänne tai hankoside mennyt, ell sanoi samaa. Keskiviikkona oli vielä kunnossa. Saatiin perua koulukisat ja ensi viikon riding class Vikin osalta. Nyt on ollut lepoa karsinassa ja kylmäilyä ahkerasti, parin viikon päästä mennään sitten katsomaan (ultralla) miten edetään. Mutta pitkä sairasloma edessä joka tapauksessa:( Oskar-oriin luo varailin Vikille visiittejä seuraavaan kiimaan, saa sitten ainakin kunnolla parantua jos saataisiin mammalomakin ensi kesälle.

Eilen olivat koulukisat, Jokilaakson hevosystävien ensimmäiset, mutta luultavasti eivät viimeiset. sadekuurot suosivat edelleen. Onnea kaikille pärjänneille ja hevosiinsa tyytyväisille. Brandy ja Tara suorittivat omat osuutensa ihan kunnialla. Tulokset tulevat jokilaakson hevosystävien kotisivuille varmaan piakkoin. Estekisoja vielä saatetaan jokilaakson hevosystävien porukalla järkätä loppukesällä. Kunhan kenttä saa hetken kuivahtaa. Ihan muutamaa helppoa luokkaa ajatuksena, toivottavasti saadaan kisat kasaan, ja päästään harjoittelemaan kisoissa oloa:)

Ponikerhot jatkuvat syksyllä, molemmat ryhmät joka toinen sunnuntai. Tervetuloa uudet ja vanhat kerholaiset mukaan! Seuraavalla kerralla kesän kerhojen viimeinen, mennään leikkimieliset agility/tehtäväkisat (keppihevosella ja/tai oikealla). Pienille ja isojen kerhosta halukkaille keppihepat mukaan. Isoille jotka haluavat mennä radan ponin kanssa kypärä mukaan jos omistat, talliltakin saa lainaan. Ja iloista mieltä mukaan:)

10.7

Koulukisat lähestyvät, kivasti pitäisi tulla porukkaakin. Toivottavasti sade vähän taukoaisi, saisi kenttäkin kuivahtaa ja parkkijärjestelyt kävisivät jouhevammin kun ei joka paikka olisi märkää. Tulevan talven heinistä on sentään osa saatu jo talteen katon alle ja muoviin poutajakson aikana.

2.7.

Heinäkuun leirillä on tilaa, ilmoittautumaan siis. Kaikkea kivaa heppaohjelmaa kolmeksi päiväksi:) Elokuussa tulossa myös estealkeiskurssi, sopii kertauksena myös jo hypänneille.14.7 myös kouluratsastuskisat, muista ilmoittautua, voit ilmoittautua myös listaan tallin seinällä.

Eilen ponikerhossa pienet pesivät ponia ja varusteita, isompien kanssa juoksutettiin ja lastattiin, ensi kerraksi pienille kärryajelua, ja isompien kanssa katsotaan varusteita ja varmaan jotain muutakin ehditään.

Brandy lähti kiiman ajaksi orin tykö. Katarinan varsa on kasvanut hurjaa vauhtia, ja on mestari karkaamaan tarhasta..

18.6.2012

Hyvää juhannusta jo valmiiksi kaikille! Tälle viikolle tunteja vielä pe-aamupäivälle ja su-aamulle muutamalle, varaa aikaa:) .Keskiviikkona puhelimella tavoitettavuus tulee olemaan huono, olen reissussa, mutta muullosti pitäisi tavoittaa.

Viime torstaina oltiin taas kisailemassa Huittisissa, Brandylla ja Roosalla puomiluokka kivasti, mutta Riialla ja Vikillä tuli kaksi kieltoa 40-50cm radalla.

11.6.2012

Leirillä 25.-27.6. on vielä tilaa, nopsaan ilmoittautumaan. Sunnuntain ponikerhot sujuivat kivasti ja hienossa säässä päästiin ratsastamaan ja ajelemaan. Vihdoin Katarina myös varsoi yöllä ihanan varsan:)

9.6.2012

Huomenna taas ponikerhoillaan, pienten kerhossa pääsee kokeilemaan talutusratsastusta, ja isompien kerhossa ohjelmassa kärryajelua. Pienten kerhoon siis mielellän jalkaan jalkineet joissa on hieman korkoa ja kummatkin kerholaiset voivat ottaa mukaan oman ratsastuskypärän jos omistavat. Mukaan on ilmoittautunut lisää porukkaa, hienoa:)

Brandy on tässä välissä, 1.6.,  juossut yhden startin, sijoitus ei kummoinen mutta ennätys 2.58,1. Brandy on myös käynyt nyt tapaamassa shettisorikomistusta Junibackens Martinia, tästä yhdistelmästä haaveissa varsa ensi vuodelle.

Sivuille laitettu myös kutsu jokilaakson hevosystävien kouluratsastuskisoihin, Tervetuloa!

28.5.2012

Ponikerho starttasi eilen. Vielä mahtuu porukkaan, ja voi tulla vain yksittäisellekin kerralle mukaan! Ensi kerralla pienten kerhossa suunnitteilla satulointia ja talutusratsastusta. Isompien kerhossa valjastusharjoituksia ja kärryajelua.

23.5.2012

Ponikerho jaetaan kahteen ryhmään; pienet/aloittelevat 11.00-12.30 ja isommat (sekä isosiskojen kanssa tulevat vähän pienemmätkin,väh.7-v) 12.30-14.00. Ponikerho kohdasta löytyy lisää tietoa. Ja mukaan mahtuu lisää väkeä, joten tervetuloa!

Blogimerkinnät olivat jostain syystä osaksi kadonneet, täydentelin osaa, joten tekstiä jota oli ennen on nyt vähän erilailla..

19.5.2012

Tänään käyttöluokissa Uudessakaupungissa Brandyn kanssa. Driving classia ja helppoa ja keskivaikeaa riding classia.

Torstaina oltiin taas estekisoissa, nyt Laviassa. Vesisade oli taas mukana, mutta hyvin meni.

13.5.2012

Brandy startissa Turussa. Alku meni hyvin, mutta viimeisessä kaarteessa kun takaa tultiin lujaa ohi meinasi mennä ponin ‘pasmat sekaisin’. Tuloksena 5. sija, ja lähellä ennätystään 2.59 aika. Eli kuitenkin ihan hyvin.

5.6.2012

Jälleen estekisoissa, nyt puomi-/ristikkoluokkaa Kiikoisissa Veera Vikillä ja Riia Brandylla. Vettä satoi riittävästi, mutta ihan hyvin meni.

29.4.2012

Brandyn ensimmäiset estekisat. Puomi-/ristikkoluokkaa kisasivat Riia ja Roosa (Roosa taluttajan avustamana). Ihan hyvin meni ja kivaa oli. Kiiruusti ilmoittaudutaan seuraaviin:)

15.4.2012

Haettiin tallille uusi poni, Viki.

8.4.2012

Viikonloppu täynnä heppatoimintaa. Riia ja Brandy osallistuivat matkaratsastuksen harjoituskisoihin eilen. Tänään oltiin match showssa Huittisissa, Brandyn ja Rionan kanssa. Huiman paljon oli saatu porukkaa kasaan. Molemmat saivat punaisen ruusukkeen ja hyvän kirjallisen arvostelun. Riona sai lisäksi paras nuori hevonen ja parhaat liikkeet palkinnon, ja oli BIS III, eli hyvin meni.