Tallin asukit

Hevoset ja ponit asustelevat vuonna 2011 rakennetussa valoisassa tallissa ja pihatoissa. Hevosten hoidosta vastaavat Riina ja Marko. Harjoittelijat ovat myös tervetulleita tallille, tarvitessasi paikkaa esim työharjoittelujaksolle kysy rohkeasti.

a

PONIT JA HEVOSET

Brandy III

Shetlanninponitamma, syntynyt -04, säkäkorkeus 102cm

suku; i:Haodo e:Sippran ei:Erik v.d. Achterdijkbrandynpää

ennätys: 2.58,1 m3.06,3brandy1-150x150

Ensimmäinen shettiksemme. Kiltti ja reipas monitoimiponi. Pienilläkin toimiva reipas työmyyrä tunneilla ja Roosan ratsuna, raviponi myös. Tällä on menty raveissa kärryillä ja montea, ratsastaen startattu koulukisoissa hec ja estekisoissa 50cm asti, sekä myös yhdet matkaratsastuskisat ja parit käyttöluokat takana. Ajopuolella tykkää myös valjakon tarkkuus-tehtävistä ja poniagility sujuu. Myös mätsäreitä ja näyttelyitä käyty, rotunäyttelyistä 1. ja 2.palkinnot.

.

Lindåsens Indraindra

Shetlanninponitamma, syntynyt -02, säkäkorkeus 101cm

Suku; i:Ytterhalls Inferno e:Denise ei:Fredrik

Oikein kiltti hoidettava, ratsastaessa kiltti, joskus reipaskin ja joskus vähemmän reipas:) Ajettukin on. Kantakirjattu Ipalkinnolla ja A palkittu jälkeläisistään! Luottohoidettava esim pienten ponikerholaisten kanssa, kultainen luonne.

Varsat; 2006 Kaunisrannan Invincible, 2007 Kaunisrannan Iines (ktk I), 2009 Kaunisrannan Igor, 2010 Kaunisrannan Irwyn, 2011 Kaunisrannan Izmo,  2014 Iidu Starr, 2016 Dash Starr, 2017 Rosina Starr

roosajaindra2014ikaalinen

Rosina Starr

Shetlanninponitamma, syntynyt 2017

Suku; i:Oskar e:Lindåsens Indra

Rusina on veikeä ja vauhdikas varsa, tuleva raviponi?

Iidu Starr

Shetlanninponitamma, syntynyt 2014

Suku; i: Kanteborgs Winston  E:Lindåsens Indra

Kaunis Iidu on oikein nätti poninalku jonka olisi tarkoitus jäädä meille tulevaksi siitostammaksi ja käyttöponiksi. Harjoittelee kärryttelyä ja ratsastuksen alkeita tässä pikkuhiljaa.iidu

 

Dash Starr

Shetlanninponitamma, s.-16

Suku; i:Finnister Pluto e:Lindåsens Indra ei:Ytterhalls Infernodash_timo3

Supersöpö Indran 2016 kesän varsa. Luonteeltaan muistuttaa ainakin tällä hetkellä aika paljon äitiään:) Jäämässä meille.

 

 

Gläntans Vitesse

c

Shetlanninponitamma, syntynyt -05, säkäkorkeus 105,5cm.

suku; i:Gläntans Fodge e: Gläntans Dilba (Ipalk., diplom) ei: Gläntans Babar

‘Viki’ on tullut tallille 2012 keväällä. Hyvä hyppääjä ja kouluakin menee oikein kiitettävästi, mutta syrjässä esteitä ja rankoista hommista laitumella muinoin loukatun jalan vuoksi, tekee kuitenkin kevyttä hommaa siitostamman uransa ohessa. Kiltti ja mahtavalla tukalla varustettu tamma.

Varsat; 2011 Ajoksen Ronja, 2013 Prinz Starr, 2015 Victoria Starr, 2016 Lotte Starr

 

 

Aarteen VedenneitoIMG_7169

Shetlanninponitamma, syntynyt 2014

suku; i:Aarteen Fredrikasson e:Isa ei:Ytol

Vella tuli tallille alkukesästä 2016. Ajossa menee jo kiltisti ja ratsastuksen alkeita opettelee tässä. Hauskan värinen rautiaanpäistärikkö tamma.

 

 

d166PIENI.

Tiffany II

irlannincob-tamma, syntynyt -04, säkäkorkeus reilut 155cm

suku: tuntematon

‘Tupsu’ on ystävällinen, hienoliikkeinen, ja vaikkakin iso niin herkkä, kaunotar. Ensimmäinen meille hankittu irlannincob –  ja tästä se rakkaus alkoi:)  Tupsun kanssa on käyty parit koulu- ja estekisat, kisattu heB ja yksi heA:kin ja re70. Myös mätsäreissä ja näyttelyissä on tullut käytyä, ktk 2.pr, 143,5pistettä, eli puolen pisteen päähän ykkösestä jäätiin 2016 näyttelyissä.. Herkkänä luonteena vaatii tutustumisen uuden ratsastajan kanssa, perustunneilla mukana silloin tällöin vähän osaavammilla. Tekee reippaasti töitä ja on aina ystävällinen. Kaksi varsaa meille tehnyt, ja erittäin äidillinen tamma, huolehtii myös tovereiden varsoista mielellään.

Varsat; 2010 Riona Starr, 2014 Cinderella Starr

.

Riona Starr

Irlannincob-tamma, syntynyt -10, säkäkorkeus n.147cm

suku; i:The Green Hills Samuel (1pr) e:Tiffany II

Suloinen ja seurallinen, rauhallinen tytteli. Ensimmäinen oma kasvattini, Tupsun ensimmäinen varsa. Mätsäreissä ja näyttelyissä on vähän kuljettu, ktk 2.pr (vain puolentoistapisteen päässä ykkösestä), ja mätsäreissä mennyt hienosti. Ratsastuksen saralla kisoissa kokeillut heC luokkia ja oikein innolla (ei taidolla vielä..) hyppää pieniä ellei kierrä niitä;) Ratsastaessa tasaiset askeleet, välillä reipas ja välillä verkkainen, luotettava menijä.

 

riona2015Varsat; 2014 Wilda Starr, 2017 Rhiannon Starr

 

.

Rhiannon Starr – myytävänä

Irlannincob-tamma, syntynyt 2017

i:De Villes Shade e:Riona Starr

Ihana kaunis Rianne on myytävänä. Näyttelyissä 1Vpremiumilla palkittu hienoin pistein.

 

 

Tilta Starr – myytävänä

irlannincobtamma, s.2016

i:Gilroy van Gipsy Spirit, e:Dream’s Tara

Taran niiiin kaunis tammavarsa. Myynnissä käyttöön ja näyttöön hyvään kotiin:)!

 

 

 

 

Rubyruby

Irlannicob tamma s.-06, säkäkorkeus noin 143cm

Suku; i:Son of Dick Smith Horse e:Lenny Daughter

Englantilaista alkuperää oleva pieni kaunis ja kiltti rautias tamma. vielä hieman treenattavaa ratsuna, kisattu heC ja ristikkoluokkaa. Tunneilla mukana varsatouhujen sallimissa puitteissa, ja tulevaisuuden suunnitelmissa toki myös niitä pieniä tupsujalkoja. Ktk 1 pr.

Varsoja meillä: 2016 Meara Starr, 2017 Rosa Starr
ruby2

 

 

 

.

 

 

 

 

 

Rosa Starr

irlannincobtamma, s.-17

i:De Villes Shade  e:Ruby

Rubyn kesän 2017 varsa, komea Rosa. Rosa oli ic-näyttelykiertueen maitovarsaluokan voittaja 2017 ja palkittiin 1Vprem.

 

 

De Ville’s Zelda

irlannincobtamma, s.-11, säkäkorkeus 135cm

i:Mr. Morrison van Gipsy Dreams e:Ashanti

Pieni kaunis musta tamma. Ratsun uraa pikkuhiljaa edeten ja suunnitelmissa pieniä tupsujalkoja tälle:) Kantakirjattu 1prem komein pistein.

 

 

 

rints14915582_626922837469884_5383116890084777511_n

Rints

Eestinhevosruuna, s.-08, säkäkorkeus vajaa 150cm

Suku; i:Rosso e:Elfi

Hauskan värinen hopeanmusta ruuna. Noin heB+-tasoinen ja hypätäkin osaa hyvin. Kisoissakin mukava kaveri, menty esteitä re70, koulua heB ja matkaratsastustakin kokeiltu. Herkkä, kiltti ja ihana ratsastaa. Tallin suosikkiheppaäänestyksen voittaja vuonna 2016.

 

Vipsi

Eestinhevosruuna, s.-04, säkäkorkeus reilut 145cm

Suku; i:Vihur e:Ella

Valkoinen sinisilmäinen komistus ’Vikke’, ’Herra Hakkaraisena’kin tunnettu, on kiltti hoitaa ja ratsastaa. Ratsastaessa monen suosikki, helpot ja pehmeät askeleet ja toimii pienillä avuilla ja kulkee kauniisti, esteetkin sujuvat jo komeasti kun ei yritetä liian isoja. Kisattu heB ja re60. Kiva maastossakin. Tallin suosikkiheppa-äänestyksen voittaja 2014 ja 2015 ja jaettu 1 2017.

VIKKE

 

 

 

 

 

 

Gumtitypyhyppy

Russ-ponitamma, s.-04, säkäkorkeus 124cm

Suku; i: Juping e:Gumantika

Typy on kiltti ja reipas ponikaunotar. Osaa perusjutut ja hyppääkin hyvin. Kisattu heb ja esteissä re70cm. Esteillä aika tykki sille päälle sattuessaan:) Poniagilitykin sujuu. Myös ajettu, reipas ja mukava ajettavakin. Maastossakin reipas ja kiva. Joskin joskus poninkujeita.. Kantakirjattu IIpalk.

 

 

De Ville’s Shade

irlannincob-ori, s.2011, säkäkorkeus n.140cm

Suku; i: Shadow e:Clononeen Gracious

Hyväksytty jalostukseen ja siihen tehtävään meidän tammoille hommattu. Pieni komea oripoika:) Ratsastettukin tällä on vähän, mutta ei tunneilla mukana. Kantakirjattu I palkinnolla. Hyvä rakenne ja hyvin jalkakarvoja ja luonteeltaan helppo ori.

Pena/Pentti ottaa vastaan myös vieraita tammoja kesäisin. Kysäisepä rohkeasti jos irlannincobtammasi on sulhoa vailla. Jälkeläisiä tuli 2017 kesällä meille, joista kaksi näytetty näyttelyissä, molemmat palkittiin 1Vprem ja Rosa Starr oli myös näyttelykiertueen maitovarsaluokan voittaja. Kaikki kolme tammaa jotka kesällä 2016 astutettiin tiinehtyivät ensi yrittämällä. 2017 ktk-näyttelyistä saatiin hienosti myös 1premium ja STER.

P4031073

.

YKSITYISET HEVOSET

Tallilla lisäksi muutamia yksityisiä hevosia.

 

 

MUUT ELÄIMET

 

Helmeri  ja Nestori

Tallin hiirentorjuntajoukot. Helmeri s.-16 on rohkea iso ’köriläs’, mutta tosi kiltti, Nestori s.-17 on hieman arempi ja leikkisämpi pörröturkki. Totuttelevat pikkuhiljaa tallilla oleskeluun.  Muuttivat meille 3/2018.

Entinen kissamme Jasmiina on muistoissamme, ikä vei voiton 18-vuotiaana pieneltä pörröiseltä ja pippuriselta Jasulta.

 

 

 

Mikälie Voikukka

eli ’Kukka’, lapinporokoira-vahtimme. Tervehtii innokkaasti tallilla ollessaan, ja vähintään yhtä innokkaasti vie kintaasi piiloon paalin taa taikka levittää varustehuoneen roskiksen ympäri lattioita. Tuntien ajan yleensä tarhassa. Tykkää rapsutuksista, saa rapsutella jos uskaltaa:) Kuvassa pentuna.

Syntynyt 11/-12kukka